<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p

Tegnap Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: Magyarországon bárki kérheti a negyedik oltást az orvosával való konzultációt követően. A világon eddig még sehol nem adták a laikus emberek kezébe ezt a döntést. Ugye nem mi leszünk az elsők, akikre ráterhelik ezt megfelelő tudás nélkül?

„Információim szerint a harmadik oltás az omikron ellen is jó. Egy idő után be fogunk sokallni az oltásoktól, nagyon bízom benne, hogy három oltás már elég lesz. Nem nézhet úgy ki az ember, mint az ementáli sajt” – jelentette ki Orbán Viktor az év utolsó Kormányinfóján, amire a svájci nagykövetség még válaszolt is, miszerint nem az oltástól lyukas az ementáli sajt.

Most viszont nagyon úgy tűnik, hogy még a miniszterelnök ellenérzése sem elég, ugyanis tegnap Gulyás Gergely egy újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, bárki kérheti a negyedik oltást, csak konzultáljon az orvosával. Erről hamarosan érkezik majd a kormányrendelet is.

Megosztó a negyedik oltás. Fotó: DepositphotosMegosztó a negyedik oltás. Fotó: Depositphotos

Jakab Ferenc szerint kérdéses még

Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem virológusa szerint jól át kell gondolni a negyedik oltást, mert minden bizonnyal nem az a megoldás, hogy négyhavonta koronavírus-oltást kapjon az ember.

„Két oltás szükségszerű, a harmadik pedig elengedhetetlen. De a negyedik szükségességéről még nincs megfelelő tudásunk és vizsgálataink, hogy egyértelműen ki lehessen jelenteni: kell. Reméljük, a jövőben áttérhetünk az évi egy oltásra, s közben érkezhetnek olyan szájon át szedhető gyógyszerek is, amelyek bevethetők lesznek a vírus ellen” – nyilatkozott ma reggel az RTL reggeli műsorában a professzor.

Dobson Szabolcs is óvatosságra int

„Ezen a héten megjelenik a negyedik oltásról szóló rendelet, de egyelőre nem világos, milyen/melyik orvosról van szó, mert ez nagyon nem mindegy. A negyedik oltás szükségessége egyébként még sehol sem bizonyított” – írja posztjában a gyógyszerész a Koronavírus vakcináció közösségi oldalán.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.