<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Szerinte Magyarország nélkül kellene megcsinálnia az olajembargót az EU-nak. 

A többi 26 uniós tagállamnak most Magyarország nélkül kellene az Oroszország elleni olajembargót kezdeményeznie – mondta Katarina Barley német szociáldemokrata politikus, az Európai Parlament alelnöke a Deutschlandfunknak a Magyar Hang szerint.

Hozzátette, hogy ez persze egyáltalán nem ideális, de Orbán Viktort csak sok pénzzel fogják tudni rávenni arra, hogy beleegyezzen az olajembargóba, és ez a pénz aztán az ő cimborái között lenne elosztva. Ebbe nem szabad belemennie az EU-nak, tette hozzá.

Katarina Barley elzárná a pénzcsapot. Fotó: Facebook/Katarina BarleyKatarina Barley elzárná a pénzcsapot. Fotó: Facebook/Katarina Barley

Magyarország mellett Csehország, Szlovákia és Bulgária is különösen érintett lenne. Ez a három állam azonban az EU-val közösen próbál megoldásokat keresni, „egyedül Magyarország használja ezt politikai játszmáira, és arra is, hogy ismét többletpénzt irányítson Magyarországra” – mondta Barley. Orbán Viktor az uniós Helyreállítási Alapból a jogállamisági problémák miatt zárolt támogatásokat akarja így kompenzálni – vélekedett.

A magyar kormány egyelőre nem hajlandó megszavazni az uniós olajembargót arra hivatkozva, hogy az tönkretenné a magyar gazdaságot, valamint általános és jelentős áremelkedéshez vezetne. Az EU támogatásokat adna Magyarországnak azokra az infrastrukturális beruházásokra, amelyek az orosz olajról való leváláshoz szükségesek. További részletek laptársunk, a Privátbankár.hu cikkében olvashatók.

Katarina Barley március elején Budapesten tartott sajtóbeszélgetést, erről itt számoltunk be:

 

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.