3p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Lőszerrel segítheti ki Észak-Korea Putyin háborúját. Háborús hírek.

  • Szlovákia egyoldalúan meghosszabbította az ukrán gabona importjára vonatkozó tilalmat az év végéig - jelentette be pénteken Ódor Lajos megbízott miniszterelnök. Ódor Lajos közölte, hogy Szlovákia Magyarországhoz és Lengyelországhoz hasonlóan jár el a kérdésben. Az EU májusban engedélyezte Lengyelország, Bulgária, Magyarország, Románia és Szlovákia számára, hogy kitiltsa a hazai piacról az ukrán gabonát, kukoricát, repcét és napraforgót, azzal a feltétellel, hogy engedélyezik a transzfert. Az engedély szeptember 15-én jár le.

  • Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szombaton az orosz védelmi miniszter kíséretében megvizsgálta az orosz nukleáris képességű stratégiai bombázókat és hiperszonikus rakétákat. Szergej Sojgu üdvözölte Kimet az oroszországi Vlagyivosztok város közelében, majd megmutatta neki az orosz stratégiai bombázókat, amelyek az orosz nukleáris légitámadás gerincét alkotják. Kim ritka külföldi útja felkeltette a félelmeket, hogy Moszkva és Phenjan fegyverüzletet köt majd a szankciókkal dacolva – a Kreml cáfolta az aggodalmakat.

  • Az ukrán hadsereg azt állítja, hogy elfoglalta Andriivka falut a részben megszállt donyecki régióban. A kelet-ukrajnai Bahmut körüli csata „jelentős munkaerő- és felszerelés-veszteséget okozott az orosz erőknek” – közölte az ukrán fegyveres erők vezérkara a Facebookon. Kliscsiivka térségében is „részleges sikert aratott”, miközben az orosz erők továbbra is megpróbálták áttörni az ukrán védelmet Bohdanivka térségében.

  • Jurij Ihnat, az ukrán légierő ezredese elmondta, hogy egy orosz dróntámadás Nyugat-Ukrajnában olyan harci repülőgépeket próbált célba venni, amelyeket ezen a héten használtak az oroszok által megszállt Krím megtámadására. Oroszország 17 drónt lőtt ki csütörtök éjjel a sztarokosztyantinyivi légitámaszpontnak otthont adó Hmelnickij régió középső részén – közölte az ukrán légierő. A törmelék 12 házat megrongált, egy iskola ablakait pedig betörték, de senki sem sérült meg – közölte Szerhij Tiurin regionális tisztviselő.

  • Algériai látogatáson tűnt fel két hónapos távollét után Szergej Szurovikin tábornok, az Ukrajna elleni háború korábbi orosz főparancsnoka – jelentette az orosz sajtó pénteken az oráni nagymecset Facebook-oldalán közzétett fényképeket közölve. „Az Abdel-Hamíd Ben Badísz-nagymecsetet magas rangú orosz katonai küldöttség látogatta meg, amelyet a vallási ügyek igazgatója és a nagymecset imámja fogadott” – áll a fényképeket kísérő üzenetben.

The Guardian 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!