TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. március 15. 11:07
MTI

Maradt mínusz 0,75 százalék.

A döntés indoklásában az áralakulási folyamatok stabilizálására és a gazdasági aktivitás élénkítésének a szükségességére hivatkozott a jegybank monetáris tanácsa.

A dokumentum hangsúlyozta egyúttal a jegybank nyíltpiaci beavatkozási készségét is a frank árfolyamának a védelmében és nyomatékosította a negatív kamatláb fenntartásának a szükségességét a frankra nehezedő árfolyam-nyomás enyhítése érdekében.

A jegybank egyúttal csökkentette inflációs előrejelzését is: az idei inflációt 0,6 százalékon várja az egy negyedévvel ezelőtt jelzett 0,7 százalék helyett, a 2019-eset pedig 0,9 százalékon 1,1 százalék helyett.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.