<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Két cég nagyot kaszál az üzleten, de a többiek is közel 100 millió forinthoz jutnak.

Annyira elnyűttek már sok egyenruhát a honvédséghez tartozó alakulatoknál, hogy bizony cserére érettek. Vélhetően ez indokolta, hogy feltétlenül most kell elkölteni nettó 1,9 milliárd forintot ilyen célokra. A győztesek nevét most tették közzé az uniós közbeszerzési értesítőben.

Strapabíró ruhákra és kiegészítőkre volt szükség (fotó: MTI)Strapabíró ruhákra és kiegészítőkre volt szükség (fotó: MTI)

Összesen nyolc cég és egy egyéni vállalkozó futott be a Védelmi Beszerzési Ügynökség Zrt. által a Magyar Honvédség Parancsnoksága nevében meghirdetett pályázaton. A legtöbb ruhát, a tartozékokat és kiegészítőket az állami HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. szállíthatja, de ez nem meglepő. A 4500 főt foglakoztató társaság majdnem nettó 800 millió forintos üzlethez jutott.

Mögötte a Quantum Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.végzett nettó 389 millió forinttal, bronzérmes lett a Teen-Textil Kft. nettó 177 millió forinttal, de nem panaszkodhat Laskawy Ferenc egyéni vállalkozó sem, ő három külön megrendeléshez jutott összesen nettó 126 millió forint értékben. 

Az 1993-ban alapított és vegyes termekkörű nagykereskedelmet végző Quantum Kft. 2020-as bevétele nettó 365 millió forint volt, úgyhogy a mostani megrendelés eléggé megdobja majd a céget. Akkor 2,9 millió forintos adózott nyereséget mutatott ki. A 2019-es évben még csak nettó 306 millió forint állt a bevételi soron.

A szintén 1993-ban létrehozott, szlovén textilanyaggyártó cégeket képviselő Teens-Textil Kft. bevételének 95 százaléka közbeszerzésekből származik, beszállítója lett a Belügyminisztériumnak, a MÁV-nak és a Magyar Honvédségnek. 2020-ban nettó 202 millió forintos forgalmat jelentett. Mostani megrendelése szintén nagyot lendít a bizniszén.

A tételekre bontott beszerzés egyes elemeire általában egy vagy két ajánlat érkezett, de volt olyan is, amelyikre öt. Az értékelésnél 80 százalékban vették figyelembe az árat.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.