<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az EU-ból kitoloncolt migránsok átvételét segítené egy, az EU és 79 fejlődő ország közti megállapodás meghosszabbítása, ám a magyar kormányfő azt a gendertéma miatt nem támogatja.

Orbán Viktor blokkolja annak a megállapodásnak a meghosszabbítását, amit az Európia Unió kötött 79 fejlődő országgal a menedékjogi feltételeket nem teljesítő migránsok ügyében – szemlézi az RTL a Financial Times cikkét. Uniós adatok szerint évente nagyjából 300 ezer embert toloncolnak ki az EU-ból, nekik viszont mindössze egy ötöde hagyja el a közösség területét. Orbán Viktor a múlt hét második felében rendezett uniós csúcson közölte, nem írja alá a régóta halogatott megállapodást, amely Ursula von der Leyen szerint hozzájárulna a menekültek számának csökkenéséhez.

A lapnak egy névtelenül nyilatkozó uniós tisztviselő azt mondta, Orbán Viktor kifogásolja a nemek közötti egyenlőségre vonatkozó rendelkezéseket. Orbán Balázs, a magyar miniszterelnök politikai igazgatója a Financial Timesnak azt mondta, hogy Budapest csak akkor engedi át a megállapodást, ha átszövegezik azt. A lap azt írja, a mostani szövegváltozatban „a felek rendszerszinten támogatják a genderperspektívát és biztosítják, hogy a nemi egyenlőséget” minden területen érvényesítsék.