<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p


			
		
		


		
		

A miniszterelnök vasárnap reggeli rádióinterjúja alapján nagyobb prémiumra van esély, mint amekkoráról szombaton beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely miniszter pár napja, a Kormányinfón még 50 ezer forintos év végi nyugdíjprémiumot tartott elérhetőnek, de főnöke, Orbán Viktor kormányfő a tegnap reggeli rádióinterjújában már 50-56 ezer forintos sávba helyezte a gazdasági növekedéshez kötött bónusz várható összegét, sőt, hozzátette, "az összeg akár ennél jóval magasabb is lehet".

Ezek az információk - azon túl, hogy idősebb honfitársaink számára egyre kecsegtetőbb kilátásokat tartalmaznak - segítségül szolgálnak ahhoz is, hogy nagyjából belőjük, valójában mekkora gazdasági növekedéssel számol idén a kormány.

Orbán Viktor belengette, hogy még nagyobb lehet a prémium összegeOrbán Viktor belengette, hogy még nagyobb lehet a prémium összege

A nyugdíjprémium kiszámításához ugyanis kell egy szám, ami a várható GDP-re vonatkozik.

Ha például 56 ezer forint lenne a prémium összege, ahogy azt a miniszterelnök a sáv felső értékeként megjelölte, akkor a prémium kiszámításának képlete alapján a GDP-re 6,3 százalékos adat jön ki. Vagyis ekkora idei növekedés mellett jön ki az 56 ezres összeg.

Ennek elérésére minden esély megvan. Gulyás közlése szerint a Pénzügyminisztériumban jelenleg 6,4 százalékos GDP-vel számolnak, amit tavasszal - a járvány harmadik hullámának tombolásakor - még 4,3 százalékra becsültek. Azóta azonban kijött egy pazar második negyedéves, csaknem 18 százalékos növekedési adat, márpedig Varga Mihály pénzügyminiszter a szám publikálása előtt azt nyilatkozta, hogy egy 14 százalékot meghaladó GDP esetén 6,5 százalék lehet a növekedés éves üteme.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.