2018. május 24. 12:30

Nem veszik figyelembe a 2019-es büdzsé tervezésekor Brüsszel ajánlásait.

Az Európai Bizottság tegnap közzétett jelentése szerint a magyar kormány letért a középtávú költségvetési célok teljesítéséhez vezető pályáról. A figyelmeztetés részeként ajánlásokat fogalmaznak meg az illetékes uniós testületek, így például a különadók megszüntetését, de vannak politikai jellegű javaslatok is, amelyek az ügyészség megerősítését szolgálják.

Jean-Claude Juncker bizottsági elnök nem fog hinni a fülének Jean-Claude Juncker bizottsági elnök nem fog hinni a fülének

A magyar kormány azonban semmit nem fogad meg ezekből az ajánlásokból - mondta el az mfor munkatársának kérdésére a mai kormányinfón Gulyás Gergely miniszter. Szerinte ha 2010 óta figyelembe vették volna a bizottság észrevételeit, akkor nem állna ilyen jól a magyar gazdaság, nem lenne alacsony a költségvetés hiánya.

A költségvetésről tárgyalt egyébként tegnapi ülésén a kormány. Gulyás beszámolja szerint a miniszterek előtt pillanatképet adott a gazdaság állapotáról Varga Mihály pénzügyminiszter. Felidézte, hogy a KSH adatai alapján mennyit javult a foglalkoztatás és a munkanélküliség, majd elmondta, hogy a parlament júliusban szavazhat a 2019-es költségvetésről.

Amelynek nem lesz része az szja csökkentése, mint azt megírtuk ebben a cikkünkben.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.