2018. április 14. 09:10

Migránsügy tárca is lesz?

A Magyar Időknek adott interjút Rogán Antal, a leköszönő kormány kommunikációért felelős minisztere. A téma az új kormány szerkezete volt, amivel mi is foglalkoztunk már. A nyilatkozatok alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy az új kabinetben helye lehet egy családügyi tárcának.

Rogán Antal Rogán Antal

A miniszter a beszélgetésben egyértelművé tette, hogy a kormányzati struktúra eddigi formája megváltozik, mert új kihívásokra kell válaszolni. Az új kormány feladataival kapcsolatban kifejtette, hogy több születendő gyermekre van szükség, ez pedig családközpontú kormányzást igényel. A kérdésre, hogy ez akár családügyi és migránsügyi minisztérium megalakítását is jelentheti-e, azt válaszolta, hogy "lesznek változások, de mielőtt a miniszterelnök döntést hoz, sokakkal fog konzultálni". jelenleg a kormánypártokkal folyik a konzultáció, de a kör a következő hetekben szélesedni fog.

Vagyis Rogán nem cáfolta, hogy a családpolitika kiemelt helyet kaphat az új ciklusban, akár önálló minisztériumi képviselete is lehet májustól a területnek.