2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Magának a NATO-főtitkárnak mondhatja majd el, hogy No war.

Szerdán Budapestre látogat Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára – jelezte a közmédiának adott hétfő esti interjúban Orbán Viktor magyar kormányfő. Az interjút szemléző Portfolio szúrta ki az erről szóló fél mondatot - eszerint

"két nap múlva a főtitkár itt lesz, hogy megvitassuk Magyarország kimaradását a NATO ukrajnai missziójából."

Jens Stoltenberg szerdán érkezik a Karmelitába.
Jens Stoltenberg szerdán érkezik a Karmelitába.
Fotó: NATO

Később a NATO honlapján is megjelent, hogy Jens Stoltenberg a magyar kormányfővel találkozik. A lap azt is kiemeli: az ukrajnai misszió kifejezés a kormányfő értelmezése, hivatalosan nincs szó ilyen misszióról, illetve NATO-katonák Ukrajnába küldéséről sem. De nem csak Orbán Viktor vette elő a választási kampányban azt a kártyát, hogy Magyarország bármikor belesodródhat a háborúba, hanem például Áder János korábbi köztársasági elnök is erről beszélt egy hete.

Rácz András Oroszország-szakértő viszont azt írta a témáról: "amivel a Fidesz riogat, hogy Magyarország "belesodródna" a háborúba, vagy magyar fiataloknak kellene kötelezően harcolni Ukrajnáért, ez egyszerűen nem igaz. Nem érdemes cifrázni: nettó hazugság."

Jens Stoltenberg kedden azt nyilatkozta: a találkozó témája a washingtoni csúcstalálkozó napirendje lesz, amely magában foglalja mind a NATO biztonságát és elrettentő erejét, mind Ukrajna támogatását. Azt is hozzátette, reméli, hogy mindegyik tagország rábólint az Ukrajnának nyújtott segélyek koordinációjának megerősítésére, illetve a pénzügyi támogatás jóváhagyására.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!