<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ausztrália az omikron koronavírus-variáns okozta bizonytalanság miatt felfüggesztette hétfőn azt a tervét, hogy a több mint húsz hónapig tartó lezárás után, december 1-jén megnyitja határait a diákok és a szakképzett vendégmunkások előtt.

Az előző nap közölték hivatalosan, hogy a kontinensnyi országban is megjelent a SARS-CoV-2 Dél-Afrikából származó, omikronnak elnevezett és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által aggasztónak tartott variánsa. Eddig öt embernél mutatták ki a vírusvariánst Ausztráliában. Mindannyian Afrika déli részén jártak nemrég, miután az ausztrál állampolgárok október óta utazhatnak külföldre.

(Kép: Pixabay)(Kép: Pixabay)

Az omikron megjelenése miatt Ausztráliában már vasárnap bevezették, hogy senki, aki Afrika déli részén járt, nem léphet be az országba. A kormány hétfői rendkívüli ülése után pedig Scott Morrison miniszterelnök bejelentette, hogy az oly' régóta várt nyitást az egészségügyi szakemberek tanácsára legalább két héttel elhalasztják. Ennek értelmében a korábban megadott tartózkodási engedéllyel rendelkezők - diákok, vendégmunkások - most még nem térhetnek vissza Ausztráliába, az egy héttel ezelőtti bejelentéssel ellentétben.

A több mint 20 hónapon át tartó határzár miatt óriási munkaerőhiány keletkezett Ausztráliában, és az idegenforgalom is megszenvedte ezt az időszakot. Tizenkilenc hónapon át a külföldön élő ausztrálok sem térhettek haza. Ez volt a világ legszigorúbb határzárja. Kevés repülőjárat közlekedett, és azoknak az ausztráloknak, akik engedélyt kaptak a hazatérésre, 14 napot szállodai karanténban kellett tölteniük megérkezésüktől kezdődően, ami meglehetősen költséges is volt. 

A kormányfő elmondta, hogy ez a két hét elegendő lesz arra, hogy az új vírusvariánsról összegyűjtsék a szükséges információkat, és képet kapjanak arról, hogy mennyire súlyos megbetegedést okoz, mennyire fertőző, és hogy vajon az eddig használt vakcinák védenek-e vele szemben.

(MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.