<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Lemondott a Pegazus fejlesztőjének elnöke, miután kiderült, hogy az izraeli rendőrség is használta a kémszoftvert.

Lemondott posztjáról Asher Levy, a Pegasus fejlesztő NSO Group elnöke, mitán kiderült, hogy az izraeli rendőrség is használta a kémszoftvert – írja a hvg.hu a Calcalist című izraeli lap nyomán.

Lemondott a cég elnöke. Fotó: DepositphotosLemondott a cég elnöke. Fotó: Depositphotos

Levy a Calcalist megkeresésére azt közölte, azért távozott, mert a Novalpina Capital nevű alap megbízottjaként töltötte be a pozíciót, mivel azonban ez kiszállt az NSO-ból, a helyére pedig a Berkeley Research Group érkezett, új elnököt neveztek ki Finbarr O'Connor személyében.

Levy 2020 áprilsában lett a cég elnöke. Azóta számos országból – köztük Magyarországról is – érkeztek olyan jelzések, hogy a kémszoftvert kormányok jogszerűtlen megfigyelésekre használhatták.

Az elmúlt napokban a Calcalist feltárta, hogy az izraeli rendőrség is bevetette a Pegasust civilek ellen – olyanok ellen is, akiket semmiféle bűncselekmény elkövetésével sem gyanúsítanak. A hatóság tagadta a vádakat, a kommunikációjukból azonban arra lehet következteni, hogy elismerték a Pegasus használatát.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.