TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Angliában több ezerrel emelkedhet a rákban életüket vesztő emberek száma a koronavírus-válság miatt elmaradó szűrővizsgálatok és kezelések miatt. Németországban 50 ezer rákbetegséggel kapcsolatos operációt halasztottak el.

Több mint 3500, normál esetben elkerülhető halálesetet okozhat a rákbetegek körében a koronavírus-válság Angliában a következő öt évben, írja laptársunk, a Privátbankár.

(Illusztráció) MTI/Balogh Zoltán (Illusztráció) MTI/Balogh Zoltán

Ennek oka, hogy a vírus elleni védekezés miatt korlátozták vagy leállították a rákellenes kezelések és vizsgálatok egy részét, bár a betegeket ebben az időszakban is arra ösztönözték, hogy sürgős esetben kérjenek segítséget.

A halálesetek számának növekedéséhez hozzájárulhat az is, hogy az emberek egy része – félve a fertőzéstől – kerülte az egészségügyi intézményeket a járvány idején.

A brit egészségügyi hatóságok most próbálják bepótolni az elmúlt hónapokban elmaradt szűrővizsgálatokat, amelyek a tünet nélküli emberekre fókuszálnak. A betegség korai felismerésével és kezelésével életeket lehet megmenteni.

A kutatók négy ráktípus – mellrák, végbélrák, nyelőcsőrák, tüdőrák – esetében mérték fel a vírusválság hatását, és több mint 93 ezer rákbeteg kórházi adatait használták fel az előrejelzéshez.

Németországban szintén hátrányt szenvedtek a rákbetegségben szenvedők a koronavírus-ellenes intézkedések miatt. A Deutsche Krebshilfe (Német Ráksegítség) alapítvány becslései szerint.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.