<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ez már a beígért, uniós pénzekért vállalt nagy szigor?

A Napi.hu cikke szerint a Nemzeti Kommunikációs Hivatal eredménytelennek minősítette a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram kommunikációjára kiírt közbeszerzését azért, mert az eljárást ellenőrző miniszterelnökségi főosztály túlárazást tárt fel az eljárással kapcsolatban, ez pedig súlyos jogsértés.

A portál cikke szerint a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram 2022. évi marketingkommunikációs tevékenysége a következő helyszínekre terjedt volna ki: Eger, Sümeg, Sopron, Komlódtótfalu, Szécsény-Benczúrfalva, Szigetvár, Nagyvázsony, Tiszadob, Sárospatak. A nettó keretösszeg 138,6 millió forint volt, amelynek a 70 százalékára vállalt lehívási kötelezettséget az ajánlatkérő. A beszerzést európai uniós forrás bevonásával finanszírozták volna (GINOP-projektek keretében).

A főosztály mindkét ajánlatban túlárazottnak minősített tételeket talált, ezek a rendezvényszervezésre vonatkoztak. E körben kifejezetten nevesítésre került a Brightly Kommunikációs Ügynökség Kft. és a Carat Hungary 21 Média Kft. közös ajánlattevők egyik részajánlata, valamint a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. közös ajánlattevők egységára, amely nagymértékű eltérés mutatottak a piaci ártól – áll a Napi.hu cikkében. Azt, hogy ez miért jogsértés a közbeszerzési törvény magyarázza: a beérkezett ajánlatok kiértékelésekor az ajánlatkérőnek - mint a közpénzek felhasználójának - a hatékony és felelős gazdálkodás elvét szem előtt tartva kell eljárnia. A közbeszerzésen egyébként csak ezek a cégek tettek ajánlatot.

(Napi.hu)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.