2p

Ez már a beígért, uniós pénzekért vállalt nagy szigor?

A Napi.hu cikke szerint a Nemzeti Kommunikációs Hivatal eredménytelennek minősítette a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram kommunikációjára kiírt közbeszerzését azért, mert az eljárást ellenőrző miniszterelnökségi főosztály túlárazást tárt fel az eljárással kapcsolatban, ez pedig súlyos jogsértés.

A portál cikke szerint a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram 2022. évi marketingkommunikációs tevékenysége a következő helyszínekre terjedt volna ki: Eger, Sümeg, Sopron, Komlódtótfalu, Szécsény-Benczúrfalva, Szigetvár, Nagyvázsony, Tiszadob, Sárospatak. A nettó keretösszeg 138,6 millió forint volt, amelynek a 70 százalékára vállalt lehívási kötelezettséget az ajánlatkérő. A beszerzést európai uniós forrás bevonásával finanszírozták volna (GINOP-projektek keretében).

A főosztály mindkét ajánlatban túlárazottnak minősített tételeket talált, ezek a rendezvényszervezésre vonatkoztak. E körben kifejezetten nevesítésre került a Brightly Kommunikációs Ügynökség Kft. és a Carat Hungary 21 Média Kft. közös ajánlattevők egyik részajánlata, valamint a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. közös ajánlattevők egységára, amely nagymértékű eltérés mutatottak a piaci ártól – áll a Napi.hu cikkében. Azt, hogy ez miért jogsértés a közbeszerzési törvény magyarázza: a beérkezett ajánlatok kiértékelésekor az ajánlatkérőnek - mint a közpénzek felhasználójának - a hatékony és felelős gazdálkodás elvét szem előtt tartva kell eljárnia. A közbeszerzésen egyébként csak ezek a cégek tettek ajánlatot.

(Napi.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!