2p

Lombkoronaház és -sétány épült a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Nagykörűben - közölte a település polgármestere.

Túri Tibor (független) tájékoztatása szerint a projekt 646 millió forintos finanszírozásához a magyar kormány és az Európai Unió csaknem 507 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.

Az épület nyolc méter magasan épült, így a nyitvatartását nem befolyásolja a Tisza folyó ingadozó vízállása. A sétány a Tisza gátjáról vezet az épülethez 300 méteren az ártéri erdőben – közölte.

A Lombkoronaház épületében multifunkciós rendezvényteret és melegkonyhás éttermet alakítottak ki, amelyhez egy fedett és egy nyitott terasz is tartozik – sorolta. Az étterem melletti tájboltban kézműipari termékeket árusítanak és a gyerekek számára is biztosítanak játékra alkalmas teret – mondta a polgármester.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

Rengetegen voltak kíváncsiak Balatonbogláron a Gömbkilátóra és az új lombkoronaösvényre: tavaly 200 ezernél is többen kapaszkodtak fel miatta a Várdombra.

Nyilván nem volt független attól, hogy az ország másik részén súlyos korrupciós botrány kerekedett egy ilyen létesítményből. Ez az ügy most ott tart, hogy már az Integritás Hatóság is súlyos szabálytalanságokat észlelt a nyírmártonfalvi lombkoronasétány körül, ezért rendszerszintű vizsgálatot folytatott.  A programhoz a rendelkezésre álló teljes forrás összege 1,61 milliárd forint volt.

(MTI, Economix) 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!