<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egy helyet rontva, immár Bulgária mögött található Magyarország a Transparency International korrupciós listáján.

Közzétette a Transparency International a tavalyi évre vonatkozó korrupciós jelentését, benne az egyes országok Korrupcióérzékelési Indexével.

A listán Magyarország 42 ponttal szerepel, ez a tavalyi negatív rekordhoz képest is újabb egy ponttal rosszabb eredmény. Ez azt is jelenti, hogy Magyaroroszág a tavalyhoz képest egy pontot javító Bulgária mögött immár a legkorruptabb uniós országnak számít a szervezet értékelése szerint.

Magyarország ezzel az eredménnyel az összesített listán a 77. helyre került, holtversenyben Kuvaittal, Burkina Fasóval vagy éppen Vietnámmal. (A lista itt böngészhető.)

Bulgária mellett az uniós országok listáját záró Románia is javítani tudott eredményén egy pontot, de a lista elején inkább a romló mutatók jellemzőek. Az első helyen 90 ponttal álló Dánia mögött Finnország és Új-Zéland is rontott az eredményén, ahogy a tavalyi top 10-ből összesen kilenc ország.

Ukrajna egyébként 33 ponttal a 116., Oroszország 28 ponttal a 137. helyen szerepel a listán.

A hírre reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ is. Bár a válasz lényegét feltehetően a legtöbb újságolvasó ember meg tudja tippelni, a szöveget itt változtatás nélkül közöljük:

"Érdekes, hogy a Transparency International sem a brüsszeli bürokráciát, sem az Európai Parlamentet nem vizsgálta, ők lemaradtak a listáról.
A Transparency International ahhoz a Soros-hálózathoz tartozó szervezet, amely a dollárbaloldal korrupciós botrányában és a brüsszeli korrupciós botrányban is nyakig benne van. Ez a hálózat pénzeli a hazai és a nemzetközi baloldal kampányát és szolgálja azt minden hazug jelentésével."