1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Előre nem látható okok miatt drágul egy gyorsforgalmi út szakaszának kivitelezése.

A Telex vette észre, hogy előre nem látható geológiai körülményekre hivatkozva módosították az M85-ös gyorsforgalmi út Fertőrákos és országhatár közötti, 3,95 kilométeres szakaszának szerződését.

Baj volt az alagúttal az útépítéskor. Képünk illusztráció. Fotó: Depositphotos
Baj volt az alagúttal az útépítéskor. Képünk illusztráció. Fotó: Depositphotos

A közbeszerzési értesítő szerint így a kivitelezés ára csaknem 4,5 milliárd forinttal nőtt. A cikk szerint a nehézségek az alagút építésénél merültek fel, a Bécsi-dombot és a Virágvölgyet átszelő, a 85-ös gyorsforgalmi út részeként épülő 780 méteres alagútpár a fertőrákosi csomópontból az osztrák-magyar határhoz viszi majd az autósokat – egyébként pedig Magyarország harmadik leghosszabbja lesz majd.

A Telex cikke szerint egyebek mellett újabb zsalukocsit állítottak munkába, bővítették a vészátjárók keresztmetszetét, és még egy ideiglenes terelést is ki kellett építeni a 84-es főút forgalmának biztosítása érdekében – ez pedig összesen 4 483 506 472 forinttal növelte meg a költségeket, így a kivitelezés teljes költsége már csaknem 44 milliárd forint.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!