<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az ENSZ szerint nagyon gyorsan be kéne fejezni, ami Zaporizzsjánál folyik, Zelenszkij nem tárgyal, ha az oroszok keresztülviszik a népszavazásokat.

 • Továbbra is kritikus a helyzet Európa legnagyobb atomerőművénél, a zaporizzsjai létesítménynél. A felek egymást vádolják azzal, hogy lőtték az erőművet, a találatok miatt több épület is megsérült. A létesítményt ráadásul az oroszok állítólag alá is aknázták. Az ENSZ égisze alatt működő Nemzetközi Atomenergia Ügynökség vezetője úgy nyilatkozott, hogy "nagyon aggasztó" a kialakult helyzet, és a környéken folyó harci cselekmények azonnali beszüntetése mellett arra is felszólított, hogy engedjék be a szervezet szakértőit, hogy megvizsgálhassák a károkat. "Nagyon is valós egy nukleáris katasztrófa veszélye, amely Ukrajnában és azon túl is" komoly egészségügyi kockázatot jelentene - nyilatkozta Rafael Mariano Grossi, az ügynökség igazgatója.
  Volodomir Zelenszkij ukrán elnök az erőműnél történtekre reagálva arra hívta fel a nemzetközi közösséget, hogy újabb, a nukleáris energia területére is kiterjedő szankciókat hozzanak Oroszország ellen, válaszul arra, amit ő "nukleáris terror"-nak nevezett.

 • Tovább gyülekeznek az orosz csapatok Herszon térségében. Nyugati szakértők szerint hosszú konvojokban csoportosítják át az oroszok katonáikat, tankjaikat és tüzérségi eszközeiket a front keleti szakaszáról a délire. A kérdés, hogy céljuk csupán a régóta várható, és az ukránok által is többször "beígért" ukrán támadás visszaverése, vagy megelőző offenzívára készülődnek a térségben. Mindenesetre az átcsoportosításokkal enyhülhet a nyomás az ukránok keleti állásain, illetve ott is megnyílhat az esély egyes területek visszaszerzésére a megszálló orosz csapatoktól.
 • Több tucat települést ért orosz tüzérségi támadás az elmúlt órákban a front keleti és déli szakaszán is, Donbaszban pedig ukrán források szerint hat helyen is próbálkoztak előrenyomulással az oroszok, de egyik támadás sem járt területi nyereséggel, az ukrán védelmi vonalak mindenhol kitartottak.
 • Ukrajna közel 26 ezer lehetsége háborús bűncselekményt vizsgál, amelyet az orosz invázió kezdete óta elkövettek, és 135 személy ellen már vádat is emeltek - mondta el a háborús bűnöket vizsgáló ukrán főügyész. A vádlottak közüll 15-en vannak ukrán őrizetben.
 • Volodomir Zelenszkij kijelentette, hogy nem lesznek béketárgyalások, ha az oroszok népszavazásokat tartanak az elszakadásról az elfoglalt ukrán területeken.
  "Ha a megszállók keresztülviszik az álreferendumokat, akkor elzárják magukat a tárgyalások lehetőségétől Ukrajnával és a szabad világgal, amire az orosz félnek valamikor majd nyilvánvalóan szüksége lesz" - hangsúlyozta esti videóüzenetében Zelenszkij.
  "Egyre több értesülésünk van arról, hogy a megszállók álreferendumokat akarnak tartani országunk általuk elfoglalt déli részein. Nagyon egyszerű dolgot szeretnék mondani: mindenkit felelősségre fogunk vonni, aki bármilyen módon is segíti a megszállókat ebben az elhatározásukban. Felelni fognak Ukrajna előtt" - jelentette ki az ukrán elnök.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.