Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Vég Márton Vég Márton

Bár a kormányzati döntések alaposan megszorították az önkormányzatokat, azért mégis van szíve az Orbán-kormánynak: egyedi támogatást nyújt az ismeretlen szempontok alapján kiválasztott önkormányzatoknak. Akár egy buszmegálló felújítására is lehet így pénzt szerezni.

Március óta rengeteg cikk jelent meg arról, hogy az önkormányzatok százmilliókat buknak a koronavírus-járvány miatti kormányzati elvonásokon és a gazdasági visszaesés is kisebb adóbevételeket eredményez a kerületi és települési önkormányzatoknak. Van egy módja ugyanakkor annak, hogy miként tudnak mégis pénzt szerezni az önkormányzatok: külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül a kormány vissza nem térítendő egyedi támogatást nyújthat egyes kiválasztott településeknek.

A szerdán megjelent Magyar Közlönyben hét ilyen szerencsés önkormányzatot találni, amelyek összesen 354 millió forintot köszönhetnek meg a kormánynak:

  1. Csór község 18,2 millió forint
  2. Esztergom  150 millió forint
  3. Kiskutas község  1 millió forint
  4. Piliscsaba  65,7 millió forint
  5. Rákóczifalva  30 millió forint
  6. Szakoly község 75 millió forint
  7. Mórahalom 14 millió forint

Az Orbán-kormány azt is pontosan meghatározta, hogy a települések mire költhetik el a vissza nem térítendő egyedi támogatást. A listából is látszik, hogy a 354 millió forintnak közel a felét Esztergom városa kapta. A 150 millió forintot útfelújításra és parkoló építésre költhetik. Ezeket a fejlesztéseket lehetséges, hogy majd Hernádi Ádám, a város fideszes polgármestere adhatja át a lakosságnak. Hernádi Ádám remek kapcsolatokkal rendelkezik, hiszen több mint négy évet dolgozott Orbán Viktor kormányfő stábjában, és amúgy Hernádi Zsolt MOL-vezér unokaöccse.

A szabolcsi Szakoly falu viszont nem látványos fejlesztésekre, hanem tartozásai rendezésére kapott 75 millió forintot a kormánytól. A település gyakorlatilag 2012 óta a csőd szélén táncol, tavaly új polgármestere lett, elődjéről, Szűcs Gabrielláról sokat lehetett hallani. Az ügyészség például letöltendő börtönt kért rá 2018-ban költségvetési csalás miatt, miután egy óvodai tornaszoba építésére kapott pénzt a polgármesteri hivatal működésére fordították. Az ügy kimenetele nem ismert.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.