2018. július 4. 08:00

Mégsem hallgatták meg a felügyelőbizottsági tagokat.

Az eredeti napirend szerint kedden hallgatta volna meg a parlament gazdasági bizottsága a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságába jelölt személyeket, de erre végül nem került sor. Az oka nem ismert, a bizottság honlapján elérhető tájékoztatásból is csak annyi derül ki, hogy az 1. napirendi pont - amely az fb-ről szólt volna - lekerült a napirendi javaslatról.

Korai volt a meghívó Korai volt a meghívó

Portálunk hétfőn számolt be arról, hogy a gazdasági bizottság keddre összehívott ülésén az akkor elérhető napirend szerint meghallgatják a jelölteket. Ezt nem verte nagydobra a jegybank, a parlamenti tájékoztatási rendszer sem hívta fel erre a figyelmet. Vagyis gyanúsan nagy volt a csönd a tervezett parlamenti meghallgatás körül. Még hétfőn sikerült elérnünk az egyik felügyelőbizottsági tagot, akit szintén meglepett, hogy keddre várják a bizottság elé az érintett fb-tagokat.

Forrásunk azt is közölte, hogy utána fog járni, mi áll a meghirdetett napirend hátterében. Egy nappal később pedig lekerült onnan a meghallgatás, anélkül, hogy ennek okáról bármit is nyilvánosságra hozott volna a gazdasági bizottság.

Mint cikkünkben jeleztük, a jegybanki felügyelőbizottság mandátuma a parlament mandátumának lejártával egyidejűleg lejárt. A bizottság leendő elnökének, valamint az Országgyűlés által megválasztandó további három tagjának a gazdasági bizottság előtt kell bizonyítania rátermettségét.

Elképzelhető, hogy a Bánki Erik vezette bizottság túl korán hirdette meg ezt a napirendet, mert a mandátumokról még nem született döntés, így nem tudni, hogy a régi tagok kapnak újra megbízást, vagy újak kerülnek be.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.