2018. július 4. 08:00

Mégsem hallgatták meg a felügyelőbizottsági tagokat.

Az eredeti napirend szerint kedden hallgatta volna meg a parlament gazdasági bizottsága a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságába jelölt személyeket, de erre végül nem került sor. Az oka nem ismert, a bizottság honlapján elérhető tájékoztatásból is csak annyi derül ki, hogy az 1. napirendi pont - amely az fb-ről szólt volna - lekerült a napirendi javaslatról.

Korai volt a meghívó Korai volt a meghívó

Portálunk hétfőn számolt be arról, hogy a gazdasági bizottság keddre összehívott ülésén az akkor elérhető napirend szerint meghallgatják a jelölteket. Ezt nem verte nagydobra a jegybank, a parlamenti tájékoztatási rendszer sem hívta fel erre a figyelmet. Vagyis gyanúsan nagy volt a csönd a tervezett parlamenti meghallgatás körül. Még hétfőn sikerült elérnünk az egyik felügyelőbizottsági tagot, akit szintén meglepett, hogy keddre várják a bizottság elé az érintett fb-tagokat.

Forrásunk azt is közölte, hogy utána fog járni, mi áll a meghirdetett napirend hátterében. Egy nappal később pedig lekerült onnan a meghallgatás, anélkül, hogy ennek okáról bármit is nyilvánosságra hozott volna a gazdasági bizottság.

Mint cikkünkben jeleztük, a jegybanki felügyelőbizottság mandátuma a parlament mandátumának lejártával egyidejűleg lejárt. A bizottság leendő elnökének, valamint az Országgyűlés által megválasztandó további három tagjának a gazdasági bizottság előtt kell bizonyítania rátermettségét.

Elképzelhető, hogy a Bánki Erik vezette bizottság túl korán hirdette meg ezt a napirendet, mert a mandátumokról még nem született döntés, így nem tudni, hogy a régi tagok kapnak újra megbízást, vagy újak kerülnek be.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.