<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szeptemberben 56, októberben 81 százalékkal kevesebb gázt használtak, mint tavaly ezekben a hónapokban.

Az állami hivatalokban negyedére csökkent a gázfogyasztás szeptemberben és októberben, legalábbis ezt állítja friss Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.

A tárcavezető a bejegyzés alá elhelyezett kommentjében részletezte is, hogy a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság által üzemeltetett 101 hivatali épületben szeptemberben 55,9 százalékkal, októberben 81,2 százalékkal csökkent a gázfogyasztás a tavalyi évhez képest.

Varga emlékeztetett, az elszálló energiaárakra tekintettel a kormány takarékos gazdálkodást rendelt el a hivataloknál, amelynek részeként 25 százalékos megtakarítást célzott meg a gázfogyasztásban.

„A célt felülteljesítették a hivatalok” – jegyezte meg, majd hozzáfűzte, ez 1,3 milliárd forint megtakarítást jelent a költségvetésnek.

A rendelkezést először egy szeptember eleji Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, a szabályozást pedig október 1-jei hatállyal egy szeptember végi Magyar Közlönyben jelentették meg.