2018. május 15. 19:53

A miniszter szerint nem készülnek a tagdíj eltörlésére.

Varga Mihályt ma hallgatták meg a parlament gazdasági bizottságában, a miniszterjelöltet egyebek mellett a kamarai díjakról is kérdezték a testület tagjai. Portálunk írt először arról, hogy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara új elnöke fontolóra venné a be nem fizetett évi 5000 ezer forintos kamarai díjak rendezését.

Varga Mihály nem törölné el a díjat Varga Mihály nem törölné el a díjat

Felvetődött, hogy esetleg el is engedhetik ezt az állományt, de Csoltó Gábor jelezte az mfor tudósítójának, hogy ezek még nagyon képlékeny ötletek, minden lehetőséget meg kell vizsgálni a kintlévőségek rendezésére.

Később az elnök pontosította nyilatkozatát, jelezve, hogy a kamarai díjak megszüntetéséről a BKIK nem dönthet, mert a be nem fizetett kamarai díj köztartozásnak minősül. Közölte, hogy az elmaradások behajtásának módját megvizsgálja, javaslatát a kamara elnöksége elé terjeszti és a végleges megoldásról tájékoztatja a budapesti vállalkozásokat.

A mai bizottsági ülésen Vargától is megkérdezték, milyen sorsot szánnak a kamarai díjaknak. Fontos momentum, hogy a kormany.hu beszámolója szerint egy fideszes képviselő vetette fel, hogy több vállalkozás úgy érzi, nem kap arányos szolgáltatást a kamarai díjért cserébe.

A leendő pénzügyminiszter elmondta, hogy a kormány egyelőre nem készül arra, hogy a kamarai törvényen változtasson. Hozzátette, idő kell ahhoz, hogy a kamarai rendszer el tudjon érni minden vállalkozáshoz. Vagyis a kormány egyelőre nem készül a díj eltörlésére.