3p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szombaton esős időjárásra készültek a csapatok, akik a Csúcs Kupa kispályás közéleti labdarúgó tornára érkeztek: a Magyar Színészválogatott, a Magyar Újságírók Válogatott, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja, és az Üzletemberek csapata. Mindenki meglepetésére azonban szinte a játékvezetők sípszavára kisütött a nap, így nyárias időben zajlottak le a 25 éves hagyománnyal bíró focitorna mérkőzései az E.ON Sporttelep kifogástalan füves pályáján.

Az Országgyűlés meggyőző fölénnyel nyert 4-0-ra az Újságírók ellen, ám a Színészek elleni második mérkőzésükön verejtékes küzdelemben is csak a döntetlent tudta kiharcolni. A Színészek az első meccsükön nagy csatában győztek az Üzletemberek ellen 3-1-re. Az eredmény fölényes győzelemre utal, ám (0-3-as félidő után) az Üzletemberek megnyerték a  második félidőt 1-0-ra, sőt, sok helyzetet kihagytak.

A Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja. Fotó: HGS PR Ügynökség
A Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja. Fotó: HGS PR Ügynökség

Az első meccsen elszenvedett nagy arányú vereség után az Újságírókat sokan leírták. Látva, hogy csak egy cserejátékossal érkeztek, a  nézők szinte biztosra vették, hogy ez a csapat örülhet, ha nem lesz utolsó. Erre mi történt? A második meccsükön 3-3-ra végeztek az Üzletemberek ellen, majd az addig szárnyaló Színészeket 2-0-ra megverték. Lehet, hogy a több mint százéves SZÚR hagyományából fakadó presztízs harc adott plusz erőt a firkászoknak?

A Magyar Színészválogatott. Fotó: HGS PR Ügynökség
A Magyar Színészválogatott. Fotó: HGS PR Ügynökség

Ahogy azt a helyszíni műsorvezető, Petur András mondta a Csúcs Kupa körmérkőzésének második fordulója után: „Matematikus kell legyen, aki ki tudja majd számolni, hogy melyik csapat milyen helyezést érhet el a végelszámolásnál.”

A fordulat nem maradt el: az Újságírók a Színészek elleni győzelmüknek köszönhetően, velük azonos pontszámmal,  ezüstérmesek lettek. Ebben a bravúrban jelentős szerepet vállalt az Újságírók csapatából Selmeczi Richárd, aki a torna gólkirálya lett.

A Magyar Újságírók Válogatott. Fotó: HGS PR Ügynökség
A Magyar Újságírók Válogatott. Fotó: HGS PR Ügynökség

Az Üzletemberek negyedikek lettek az Országgyűlés elleni 3-1-es vereségükkel. Ezen a meccsen a parlamentiek egységes és taktikus csapatjátékot mutattak, ám az Üzletembereknek is volt esélyük a győzelemre, hiszen kihagytak egy büntetőt és több lövésük is a kapufán csattant.

Az Üzletemberek csapata. Fotó: HGS PR Ügynökség
Az Üzletemberek csapata. Fotó: HGS PR Ügynökség

Forgács István tornaigazgató, a HGS PR Ügynökség ügyvezető igazgatója gratulált a győzelemhez az Országgyűlés válogatottjának. Ugyanakkor elmondta: az idei torna a legizgalmasabbak közé tartozott. Az esélyesek néha meginogtak, az esélytelenek olykor megtáltosodtak. Talán ezért is kedvelik a Parlament Sportegyesülettel közösen rendezett Csúcs Kupát több mint két évtizede azok a csapatok, akik visszajárnak, hogy újra és újra megküzdjenek egymással.

A díjátadók: Dollenstein Péter, Rácz Roland, Béres Marcell, Forgács István. Fotó: HGS PR Ügynökség
A díjátadók: Dollenstein Péter, Rácz Roland, Béres Marcell, Forgács István. Fotó: HGS PR Ügynökség

A csapatok legjobb játékosai voltak: Horváth Ákos (Országgyűlés), Szondi Tamás (Színészek), Dudás János (Újságírók), Bessenyei Sándor (Üzletemberek).

Az esemény fővédnöke ezúttal is Kövér László, a Parlament elnöke volt.

Az esemény főtámogatói az E.ON Energiamegoldások Kft. és az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. voltak.

Támogatók: Porsche Hungária Kft., Béres Gyógyszergyár Zrt., Bonafarm Csoport, Do-BETON Kft., Fonyódi Ásványvíz Kft., Izsáki Házitészta Kft., Lindt & Sprüngli Magyarországi Fióktelepe, Szamos Marcipán Kft.

Médiatámogatók: Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!