Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A 74 ezer fős oltási kampány a hétvégén kudarcba fulladt, ezért a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálatot indít, miután panaszt nyújtottak be a hivatalba.

A történtek után egy magánszemély beadvánnyal fordult a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz – nyilatkozta a Népszavának Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke, aki ennek nyomán vizsgálatot indít az ügyben.

„A hírek alapján valószínűsíthető, hogy valamilyen hiba csúszott a rendszerbe” –

tette hozzá, de a vizsgálat lezárultáig ennél bővebben nem szeretné kommentálni az eseményeket.

Orbán Viktor decemberben még úgy fogalmazott: 

"Ha egy hétvége alatt kellene mindenkit beoltani, aki szeretné, akkor arra képesek lennénk."

Azt is kifejtette, hogy egy általános országos, egy-két nap alatt történő teljes átoltásnak a feltételei megvannak, az oltási terv rendelkezésre áll, az ehhez szükséges eszközökkel, számítógépes nyilvántartással, adatbázissal, helyszínkijelöléssel, mindennel készen állnak, csak a vakcina hiányzik.

A jogosultakon kívül mások is kaptak oltást a hétvégén. Fotó: MTIA jogosultakon kívül mások is kaptak oltást a hétvégén. Fotó: MTI

Müller Cecília országos tisztifőorvos múlt szerdán már felhívta a figyelmet az Operatív Törzs tájékoztatóján, hogy az eddigi legnagyobb oltási kampány zajlik majd a hétvégén, hiszen 74 ezer ember kap sms-ben behívót. Ezzel szemben a most hétvégére meghirdetett tömeges „oltakozásnál” kiderült, hogy nem csupán a vakcina hiánya okoz nehézséget: komoly problémák adódtak az adatbázissal is. Voltak, akiket a lakóhelyüktől távoli helyszínre hívtak be, voltak, akiket úgy akartak beoltani az első adaggal, hogy nemrég megkapták a vakcinát.

A kormányfő is elismerte, hogy akadtak gondok. Az sms-ben már kiküldött értesítéseket visszavonták, ha valaki azonban ennek ellenére elment az eredetileg megadott pontra, az esetek egy részében mégis megkaphatta az oltást.

Péterfalvi Attilának, az adatvédelmi hatóság elnökeként, a családjában történt tragédiák miatt egyébként nem lenne ellenére, ha a kormány – amennyiben az emberek hajlandósága nem érné el a kellő mértéket – kötelezővé tenné az oltást Magyarországon. 

A fiaskót követő hétfői Operatív Törzs tájékoztatóján Müller Cecília nem tért ki arra, mi okozhatta a kialakult káoszt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.