<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ukrajna ismét több fegyvert kért, Dmitro Kuleba a NATO-t tétlenséggel vádolta. Háborús összefoglaló.

  • Ukrajna külügyminisztere, Dmitro Kuleba azzal vádolta a NATO-t, hogy "szó szerint semmit sem tesz" az országa elleni orosz invázióval szemben.
  • Ukrajna ismét több fegyvert kért, beleértve a többszörös rakétakilövő rendszereket is, hogy felvegyék a versenyt az orosz tűzerővel. "Szükségünk van partnereink segítségére - mindenekelőtt fegyverekre Ukrajna számára. Teljes segítségre, kivételek nélkül, korlátok nélkül, ez lenne elegendő a győzelemhez" - mondta Volodimir Zelenszkij elnök országos beszédében.

Volodimir Zelenszkij nem ad föl egy milliméternyi területet sem. Fotó: president.gov.uaVolodimir Zelenszkij nem ad föl egy milliméternyi területet sem. Fotó: president.gov.ua

  • Zelenszkij elutasította azt az elképzelést, hogy országának területeket kellene átengednie cserébe azért, hogy békét kössön Oroszországgal: "Senki sem fogja szuverenitásunk egyetlen grammját vagy a területünk egyetlen milliméterét sem elcserélni. Gyermekeink meghalnak, katonáinkat szétrobbantják a gránátok, mások pedig azt mondják, hogy áldozzunk fel területet. Tűnjetek el! Ez soha nem fog megtörténni", mondta.

  • Az ukrán külügyminisztérium szerint sérti a nemzetközi jogot Moszkva azon terve, hogy egyszerűsítse az orosz állampolgárság átadásának folyamatát Ukrajna oroszok által megszállt régióinak lakosai számára.
  • Az orosz erők újabb támadásokat indítottak kelet-ukrajnai városok ellen, és egyre inkább fennáll annak a veszélye, hogy teljesen bekerítik Szeverodonyeck városát.

  • A lizicsanszki rendőrség összegyűjti a megölt emberek holttesteit, hogy tömegsírokba temessék őket - közölte Szerhij Gaidai luhanszki területi kormányzó. Mintegy 150 embert temettek el egy tömegsírba az egyik lizicsanszki körzetben - tette hozzá a Reuters jelentése szerint.

Harcok a Donyec folyónál. Fotó: depositphotosHarcok a Donyec folyónál. Fotó: depositphotos

  • Az orosz törvényhozók megszavaztak egy új törvényt, amely eltörölné a szerződéses katonák korhatárát. Katonai szakértők szerint Oroszországnak fenntarthatatlan csapat- és eszközveszteségekkel kell szembenéznie Ukrajnában, miután egy sor katonai kudarc miatt Moszkva kénytelen volt csökkenteni háborús céljait. (via The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.