<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem szükségszerű, hogy a pékáru és a zöldségek ára megemelkedjen az új termékdíj-szabályozás miatt, hiszen a kereskedő dönthet úgy, hogy műanyag zacskó helyett például papírzacskókat kínál a termékek csomagolására - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) kedden az MTI-vel.

A szaktárca arra a kereskedői felvetésre reagált, hogy a termékdíj megváltozott mértéke és a díjkivetés módjának változása  2009-ben egyes élelmiszerek, így a zöldségek és pékáruk árának emelkedését eredményezheti.

A CBA Kereskedelmi Kft. még hétfőn hívta fel a  figyelmet közleményében, hogy a termékdíj sávos változása miatt a kisebb műanyag zacskók jelentősen megdrágultak 2008-hoz képest, és a díjemelkedés árképzési tényezővé vált. Így a termékdíj többletköltségét a vevők fizetik meg vásárlásaik során az  egységárba beépítve - érvelt a CBA.

A KvVM viszont hangsúlyozza: a kereskedő dönthet úgy, hogy műanyag zacskó helyett például papírzacskókat kínál a pékáru csomagolására. A papírzacskó termékdíja kevesebb, mint 10 fillér, így ezek alkalmazásával a kereskedők amellett, hogy kevesebbet fordítanak csomagolásra, a vásárlókkal közösen a környezetet is óvják - olvasható a közleményben.

A minisztérium közleményében kiemeli: a kereskedő a csomagolóanyag visszagyűjtésével a termékdíj jelentős részét visszaigényelheti, nem szükségszerű tehát, hogy a vásárlókra áthárítsa. Az előírt hasznosítási követelmények teljesítésével a hulladék után fizetendő termékdíj mértéke darabonként  2,6 forintra mérsékelhető, sőt az előírtnál nagyobb arányú visszavétel és hasznosítás esetén tovább csökkenthető.

A csomagolatlan élelmiszerek értékesítésekor az élelmiszerbiztonsági feltételek biztosítása érdekében kötelező ellenérték nélkül az üzletnek biztosítani a csomagolóanyagot.

MTI/ Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.