<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A BP18 Egyesített Óvoda Pitypang Tagóvodájának 20 óvodapedagógusa után a budapesti Eötvös József Gimnázium 38 tanára is csatlakozik a XVIII. kerület két iskolája, a Karinthy Frigyes Gimnázium és a Brassó utcai Általános iskola által hétfőre meghirdetett egyhetes munkabeszüntetéshez.

A budapesti Eötvös József Gimnázium 38 tanára is csatlakozik ahhoz a hétfőn kezdődő egyhetes munkabeszüntetéshez, amelyet a XVIII. kerület két iskolája, a Karinthy Frigyes Gimnázium és a Brassó utcai Általános iskola hirdetett meg - értesült az RTL Klub Híradó című műsora. A  akcióhoz korábban csatlakozott a BP18 Egyesített Óvoda Pitypang Tagóvodájából 20 óvodapedagógus.

Az országos középiskolai rangsorban első helyen álló Eötvös Gimnázium egyik tanára, Lakatos István azt mondta az RTL Klubnak, hogy szerinte a szolidaritás a legfontosabb a jelen helyzetben, mert a problémáikra csak összefogással tudnak megoldást találni. Szerinte a hétfői egyeztetésen semmilyen előrelépés nem történt a szakszervezetek és a köznevelésért felelős államtitkár között.

Hétfőn a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) tárgyalt a követeléseikről Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárral - eredmény nélkül.

A két szakszervezet béremelés mellett azt is követelik, hogy csökkentsék a diákok és a tanárok terheit, mondván, a kötelező óraszám 22-re csökkentése is bérkérdés, bár ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón nem ismerte el. A PDSZ az október 27-i élőláncon jelentette be, hogy a következő országos sztrájknap november 18-án lesz.