Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Nem kínál többé felnőttfilmeket újonnan nyíló szállodáiban a Marriott International, közölte a szállodalánc. A döntést több éves vita előzte meg a csoporton belül, szembeállítva a jól jövedelmező kölcsönzési lehetőséget és a lánc nem családbarát imázsát.

A döntés egybeesik a hagyományos videórendszerek - melyek menüjében az erotikus tartalmak is elérhetőek - lecserélésével az internet alapú on-demand megoldásokra. A felnőtt tartalmak megszűnését magyarázhatja az is, hogy az egész iparágban egyre csökken a szállodai filmkölcsönzésből származó bevétel. Ennek oka a változó technológia, az utazó üzletemberek egyre gyakrabban saját eszközeiket használják a szórakoztató tartalmak elérésére, legyen az a Netflix DVD, az iPod Touch, a laptop vagy a Slingshot.

A Colliers felmérése szerint az iparág bevételei az összes filmkölcsönzésből mintegy 40 százalékkal, szobánként évi 175 dollárra csökkentek a 2000-es évi 288 dollárról. A szállodai filmkölcsönzés 2009-ben közel 380 millió dollárt hozott a különböző hoteleknek, de látható, hogy a belső hálózatban kínált filmek nem képesek versenyezni az on-line sugárzott tartalmakkal.

A filmkölcsönzésekből érkező bevételek csökkenése miatt egyre több lánc követheti a Marriott példáját, mondta Joe McInerey, az iparági szereplőket tömörítő American Hotels and Lodging Association vezetője az USA Today-nek. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy kevesebb pornót néznek a luxushotelekben.

A legnagyobb lánc, mely már korábban pornómentessé vált, az 50 szállodát birtokló Omni, mely 1999-ben döntött a felnőtt tartalmak elhagyásáról.

Az online Video on Demand szolgáltatások nem csupán a szállodai szobák belső hálózatán kölcsönözhető filmek forgalmát érinti kínosan, korábban virágzó videókölcsönzők is egyre kisebb mértékben képesek forgalmukat megtartani. A pornót hazájában sosem forgalmazó, egyik legnagyobb amerikai videókölcsönző, a Blockbuster tavaly szeptemberben jelentett csődöt.

A folyamat vélhetően tovább gyorsul, ahogy egyre több és több eszköz válik alkalmassá az internet elérésére és filmek, videók megtekintésére egyszerre.

Kosztolányi Bálint

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.