TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Akár tíz százalékosra is becsülik a vállalkozók azt a jövedelemvesztést, amelyet Magyarországon a bérből élőknek a magasabb adók és árak miatt 2007-ben elszenvedhetnek – közölte Maria Smid, a Kienbaum Beratungen GmbH vállalati tanácsadó cég elemzője sajtótájékoztatón, ahol bemutatták a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (NMIKK) 2006/2007-es bérezési tanulmányát.

Straub Elek, az NMIKK elnöke a sajtótájékoztatón közölte: a vállalatok képtelenek arra, hogy a jövedelemvesztést kompenzálják magasabb bérekkel a versenyképességük veszélyeztetése nélkül, hiszen ehhez 10-12 százalékos béremelést kellene megvalósítani.

A kamara által vizsgált 83, többnyire német részvételű magyar vállalat 13 ezer munkavállalója jövőre hat százalékos béremelést tervez. Ez az érték elmarad a 2006-ban ténylegesen nyújtott 6,9 százalékos emeléstől és nem éri el teljesen a 2007-re várt 6-7 százalékos inflációs rátát sem.

Magyarországon a bérnövekedés 2006-ban 7,4 százalékos volt, amely a 2001-es értéknek a fele. Az ügyvezetők fizetése nagyban függ a vállalat méretétől: míg az 500 millió forint árbevételt elérő cégek ügyvezetőinek bére 11 429 000 forint, addig a nagyobb, 10 milliárd forint feletti árbevétellel rendelkező vállalatok ügyvezetőinek kétszer akkora, 20 212 000 forint jövedelem dukált az idén.

Maria Smid a Menedzsment Fórum kérdésére elmondta: 15 különböző ágazat ügyvezetőinek bérezési adatait vizsgálták meg, ebből az átlagnál magasabb vezetői fizetés tapasztalható a gyógyszeriparban és a banki szférában. Ugyanakkor bizonyos tényezőknek további befolyásoló szerepük van a jövedelmekre, ilyen például a személyi felelősség illetve hogy egy adott vállalat konszern tag-e vagy sem.

Csehország a gazdasági környezet tekintetében jól összevethető Magyarországgal, előbbi szinte minden szempontból megelőzi hazánkat. Ugyanakkor a magyarországi bérstruktúrák vonzóak a befektetők szemszögéből. A tanulmány szerint Csehországban egy ügyvezető átlagosan 81 999 eurós fizetésre számíthat, a magyarországi 69 482 euró ennél mintegy 15 százalékkal alacsonyabb.

A témáról részletesen délutáni cikkünkben olvashatnak.

Kovács Zita

Menedzsment Fórum

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.