<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A ponthatárok ismeretében indulhat az albérlet-vadászat. Nézzük mi, mennyit drágult, illetve a keresés során mit érdemes figyelembe venni, illetve milyen most a kiadó lakások kínálata a fővárosban és egy-két nagyobb vidéki városban. A legnépszerűbb a Corvinus és a BMGE kommunikációs, gazdálkodási és pénzügyi szakjai, valamint az ELTE, majd a BGE gazdálkodási és marketing szakjai lettek 400 pont feletti értékkel, köztük számos angol nyelvű szakkal.

Most kerültek nyilvánosságra a felsőoktatási felvételhez szükséges ponthatárok, ilyenkor azután a szülők és a leendő főiskolások, egyetemisták – már a biztos információk birtokában – fognak igen lázas albérlet-keresésbe. Már aki résen van: ugyanis aki csak augusztus második felében ébred jellemzően lecsúszik a korrekt áron kínált, jó minőségű, és egyúttal az iskolához is közel található albérletekről!

Eladó vagy kiadó ingatlant hirdetne? Próbálja ki most egyedülálló szolgáltatásainkat!

Amennyiben az Ingatlantájolón hirdet, igény szerint szerkesztőségünk cikket is ír ingatlanáról, amely öt partneroldalunkon is megjelenhet, így még gyorsabban értékesítheti ingatlanát!

Indul tehát az most a főiskolások és egyetemisták rohama. A fővárosban a legnagyobb ilyenkor a „tumultus”, hiszen Budapesten van messze a legtöbb egyetem. Országosan 200 ezer körüli a magyar és további 30 ezer a külföldi diákok száma.

Ebből a mintegy 230 ezres létszámból Pécs és Szeged mintegy 20-20 ezer Debrecen több mint 25 ezer diáknak ad otthont, azaz az összes hazai hallgató egyharmada ebben a három nagyvárosban tanul. Miskolc, Nyíregyháza, Kaposvár, Dunaújváros, Veszprém és más „közepes” egyetemvárosok hallhatóinak jellemző száma 4-6 ezer, Miskolcon mintegy 10 ezer.

Ebből látható, hogy a fővárosban és környékén (például Gödöllői Egyetem és fővárosi kampuszai) jóval több, mint a hazai diákok fele él és tanul, ám egy érdemi részük, több tízezer tanuló vidéki.

Vannak is „forró pontok” a diák-albérleti piacokon, közel a VIII. és IX. kerület nagy egyetemeihez, (például Semmelweis, Corvinus, ELTE karai). Ám a fővárosban – egyebek mellett – Buda belső részén, a XI. a XIV. és a III. kerületekben is vannak nagyobb egyetemek, főiskolák, melyek környéke ugyancsak a diák-albérletek paradicsoma…

Rossz hír a diákoknak, hogy amíg a Covidot követően akadtak 80 ezer forint plusz rezsi körül kis lakások, illetve nagyobb lakásokban akár 35-45 ezer forint plusz rezsitől is akadtak lakások, ma ezekre az árakra legalább 15-25 százalékot is érdemes rászámolni. És még nem is beszéltük a már augusztustól jelentősen emelkedő rezsiköltségeken. Ez leginkább a 3-4 szobás, gázfűtéses, nagy és korszerűtlen lakásoknál lehet gond, ahol egy-egy hideg téli hónapban könnyen 150-200 ezer forintig is elszaladhat csak a gázszámla!

 Az első helyre szeretne kerülni a találati listán, amikor egy bérlő új otthontát keresi?

Most kedvezményesen licitálhat az első helyekre az Ingatlanájoló forradalmian új

és kiváló ár-érték arányú licit szolgáltatására.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.