TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

A téli, csapadékos időjárás fokozottan igénybe veszi a gépjárművet. Nem csak a gumira érdemes azonban fokozottan figyelni, hanem az ablaktörlő lapátokra is. Ez a biztonság érdekében is kiemelt jelentőséggel bír, hiszen télen különösen sokszor van használatban. Amint megérett a cserére, nem érdemes túl sokat gondolkodni a dolgon, ráadásul akár online is megrendelhetjük a szükséges darabot.

Az általános szabály szerint évente egyszer cserélni kellene az ablaktörlő lapátot, ugyanis a gumi hajlamos az elöregedésre, a megkeményedésre. Az autóhasználattól és az időjárási viszonyoktól függően akár gyakrabban is szükség lehet a cserére. Tipikus hibának számít, hogy a téli hidegben odafagy a szélvédőhöz a gumi, és sérülést szenved az eltávolítás során. Hasonlóképp problémát okozhat, ha a lefagyott szélvédőn használjuk az eszközt. A megelőzés és a minél tovább tartó kiváló minőség érdekében a lapátokat célszerű elemelni éjszakára a szélvédőtől, a reggeli induláskor pedig a jégoldó spray kitűnő szolgálatot tesz.

Az autodoc.hu oldal információi szerint mind többen választják az internetes rendelés előnyeit, hiszen webáruházon keresztül garantáltan megtalálható az a típus, amelyre az autóhoz szükség van. Az időjárás viszontagságainak kitett ablaktörlő lapát cseréjekor az autó márkája, a modell és a típus alapján leszűrhetőek azok az eszközök, melyek megfelelőek lehetnek hozzá. Innentől pedig néhány kattintás és hamarosan házhoz érkezik az alkatrész.

A téli hónapokhoz közeledve azonban nem csak a kritikus területnek számító ablaktörlő lapát állapotát érdemes górcső alá venni, hanem az abroncsokét is. Ilyenkor sokan már túl vannak a gumicserén, de még legalább annyian állnak előtte. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a 7 fokos hőmérséklet beállta után már valóban nélkülözhetetlen a téli gumi használata. Vannak, akik a négyévszakos típusokra esküsznek, de érdemes tudni, hogy hegyvidéken vagy jelentős havazás esetén ezek nem biztos, hogy beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.

Az ADAC minden évben teszteli a téli abroncsokat, és olyan szempontok alapján veszi őket górcső alá, mint a száraz és nedves körülmények közötti teljesítés vagy a fogyasztás. A hőmérséklet változása befolyásolja az útviszonyokat, így a hideg aszfalton kizárólag a téli abroncs felel meg a felé támasztott követelményeknek. Nem csak a gumi márkájára érdemes azonban odafigyelni, hanem arra is, hogy a már használt milyen állapotban van, milyen profilmélység jellemzi. Téli gumik esetén a minimum 4mm legyen az irányadó, efelé közeledve mindenképpen célszerű lecserélni az abroncsot.

A hideg időszakban javasolt a gépjármű állapotára különösen ügyelni. Ezen nem csak a kényelem, hanem a közlekedés biztonsága is múlhat. Az olyan apró, ám annál hasznosabb eszközök sem hiányozhatnak az autóból, mint a jégkaparó, ami igazi áldás lehet a jeges reggeleken.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.