3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Figyeljünk, beszéljünk, hallgassunk, és hagyjunk másokat is dolgozni.

Elon Musk kiégett: a Tesla-, Space-X- és Boring Company-vezér egy New York Timesnak adott interjújában nemrég arról vallott, hogy heti 120 órát is dolgozik. Ez az átlagemberre ugyan nem jellemző, az alap túlórázás viszont igen, nem beszélve azokról a gyakori esetekről, amikor az ember hazaviszi a munkáját. Vagy két munkahelye van, és amikor végez a munkával, egyből indul is dolgozni. Nem véletlen, hogy a kiégés mindenkit veszélyeztet - a Times ezért megkérdezte Anat Lechnert, a New York University Stern School of Business oktatóját, mit lehet tenni azért, hogy elkerüljük a mentális kimerülést a munkahelyen.

fotó: Shutterstock
fotó: Shutterstock

A kiégés jelei

Ha egy kolléga közelít a törésponthoz, az legtöbbször érzelmi jelekből olvasható ki. Ilyenkor az emberek könnyebben dühbe jönnek, és elkezdik megvetni azokat, akik nem dolgoznak olyan keményen, mint ők. A másik jel a hanyagság. Ezt nem az alapvető hozzáállás szüli: ha a jó munkatársak elkezdenek hibázni, az nem azért van, mert hirtelen slendriánokká váltak volna, hanem azért, mert túlterheltek. A túlterheltek pedig gyakran a legdolgosabb munkavállalók, hiszen a kisebb teherbírásúaknak mindig elég csak az alapvető feladatokkal foglalkozniuk, míg a főnök az újabb és újabb projektekkel mindig a nagyobb teljesítőképességűeket találja meg. Ez egy ördögi körhöz vezet, és azt jelzi, hogy a menedzser rosszul végzi a feladatát.

Így előzhetjük meg a saját kiégésünket

A kulcs az elkerülés és a munkamegosztás. El kell kerülni, hogy 0-24-ben a munkán járjon az agyunk. Próbáljunk meg minden nap 3-4 olyan órát kikanyarítani magunknak, amikor pihenünk - ez persze lehet aktív pihenés is - , és magyarázzuk el magunknak és a minket körülvevő világnak is, hogy ebben az időintervallumban nem foglalkozunk a munkahelyi e-mailekkel.

Meg kell tanulnunk csapatban dolgozni. A közös munka során a feladatok természetesen és hatékonyan oszlanak szét, így senkinek sem kell belerokkannia a projektekbe.

Így segíthetünk a kiégett kollégánkon

Beszélni, meghallgatni és kisegíteni. Az élet a nagyvállalatoknál könyörtelen tud lenni: az emberek általában tartanak attól, hogy felfedjék a gyengeségeiket, mert azt mások könnyedén kihasználhatják. Mégis meg kell próbálni beszédre bírni a kollégákat, akiken látszik, hogy közel járnak a teljesítőképességük határához.

Ha sikerül rávenni arra, hogy beszéljen a problémáiról, hallgassunk figyelmesen, és adjunk neki visszacsatolást a panaszaival kapcsolatban. Így el tud gondolkodni azon, mely határok között érdemes mozognia, amikor egy felettessel a rászabott feladatok újratervezéséről tárgyal. Talán több időre van szüksége, talán újabb forrásokra - ezt úgy tudja a legjobban meghatározni önmaga számára, ha kommunikálunk vele a témáról.

Segítsünk neki a munkában egy kis ideig. Ezt viszont tényleg csak átmenetileg érdemes csinálni: elfedi a problémát, kis ideig megkönnyebbülést nyújt, de a megoldást nem hozza el.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!