2020. május 27. 14:03
mfor.hu

A nemesfémek lehetnek a következő évek legjobb befektetése. Az előző válság után is megugrott az árfolyamuk, a nagy intézményi befektetők most is vásárolják. A passzív jövedelem bűvöletében sok fiatal él, főleg most, hogy a létbizonytalanság növekedett. De lehet, hogy sok az eszkimó, és kevés a fóka.

Az arany és az ezüst árfolyama nemrég nagyot ugrott, amikor az USA-ban és Nagy-Britanniában is felmerült, hogy negatív kamatot kéne bevezetni, vagy kialakulhat ilyen a kötvénypiacon. De még ha nem is történik ez meg, a reálkamatok már régen negatívak és még sokáig azok is maradhatnak. Így sok befektetőben erős az igény, hogy infláció-álló eszközöket tartsanak, mint a nemesfém, az ingatlan vagy a részvény – hangzott el a Trend FM Rádió Eidenpenz Józseffel, a Privátbankár.hu és az MFor.hu főmunkatársával készített beszélgetésében.

Nemrég egy felmérés kimutatta, hogy a világ legnagyobb alapkezelői és hedge fund-menedzserei is optimisták a nemesfémekkel kapcsolatban, és sokat tartanak belőlük. Igaz, hasonló volt a helyzet a 2008-2009-es válság után is, amikor magas inflációt vártak, és ez mégsem következett be. Most azonban alapvető különbségek vannak az akkori helyzethez képest.

Sok ember elveszítette az állását, vagy otthonról dolgozik, ritkán mozdul ki, és sok szabadideje maradt. De mindenképpen nőtt a létbizonytalanság, és az igény arra, hogy online munkákkal egészítsék ki vagy pótolják kieső jövedelmüket. Divatos kifejezés a passzív jövedelem, különösen a fiatalok körében.

Ám sok az eszkimó, és kevés a fóka. Miközben egyre többen szeretnének ilyen jellegű jövedelmet szerezni, a cégek reklámköltései, az egyik legfontosabb bevételi forrás ezen a területen, visszaesett. Sokan írnak például könyvet, amit minél korábbinál könnyebb kiadni, de minden korábbinál nehezebb rá felhívni a figyelmet. Rengeteg a Youtuber, de nehéz vele pénzt keresni. Az ingatlanpiacon pedig nincs kizárva egy áresési hullám a növekvő munkanélküliség és a turizmus problémái miatt.

Kapcsolódó cikk:

11 vonzó passzív jövedelem a koronavírus idején

A teljes adás itt hallgatható meg:

 

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.