1p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A készpénzfelvételekhez kapcsolódó átverések az idei második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest értékben és darabszámban is duplázódtak. 

Az idei második negyedévben nőttek a készpénzfelvételekhez kapcsolódó visszaélések – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közleményéből. Eszerint a kártyacsalások 2022 második negyedévéhez képest darabszámban és értékben is több mint megkétszereződtek.

Az MNB szerint azért nem árt az óvatosság, mert a károk egyre nagyobb része hárul a kártyabirtokosokra. Az enpenzem.hu számításai szerint az idei második negyedévben mintegy 285 millió volt a kárösszeg növekménye, amelyet csaknem teljes egészében, közel 280 milliót, a lakosságra terheltek.

Egészen 2020-ig a károk többségét a bankok voltak kénytelenek lenyelni. Ez az arány azután fokozatosan csökkent, az idei évre pedig bezuhant. Az első negyedévben a magánszemélyekre a visszaélések miatti veszteség nem egészen 52 százalékát, a második negyedévben viszont már majdnem 58 százalékát terhelték. Ez megközelítette az 537 millió forintot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!