2p

Hamarosan indul a "home office" alternatívája prémiumkivitelben, ami ötvözi kellemest a hasznossal. A vártnál többen jelentkeztek arra a világ körüli utazásra, amely a távmunka lehetőségére alapozva ritka utazást kínál. 

A Miray Cruises hajózási vállalat várakozásainál többen jelentkeztek a Life at Sea néven futó utazásra, amely a tengeri kirándulóhajózás csúcsának tekinthető. A Yahoo Finance cikke szerint akik befizetik az évi minimum 30 ezer dolláros (10,7 millió forint) utazási díjat, azok egy három éven át tartó világ körüli hajóútra indulhatnak. A menetrend a következő: egy maximum 1250 utasnak helyet kínáló óceánjáró luxushajóval 200 ezer kilométert tehetnek meg, miközben érintik mind a hét kontinenst és 135 országban kötnek ki.

Nem lesz telt ház

A hajózási vállalat márciusban hirdette meg az utat, amely november 1-jén indul. A nagy kalandhoz új hajót vásárol a társaság, amely az MV Lara névre "hallgat". Ez a hajó egyébként az MV Geminitől veszi át azt a szerepet, hogy három éven otthont adjon a turistáknak. Több utasnak nagyobb közös pihenőhelyeket, emellett üzleti központokat és irodákat is kínál. 

A Life at Sea utazásra nem töltik fel teljesen a férőhelyeket: a nagyobb kényelem érdekében az 1250-es kapacitásnak csak 85 százalékát használják ki. Így 1074-en vehetnek részt a maratoni utazáson. A 400 kabin természetesen nem egyforma, aki évi 41 ezer dollárt fizet az 13 négyzetméteres külső kabint kap, aki 110 ezer dollárt, az 20 négyzetméteres teraszos kabinban lakhat. 

A pandémia adta az ötletet

A hároméves turistaút ötletének egyik alapja a távmunka elterjedése a koronavírus-járvány alatt. Sokan dolgoznak úgy, hogy távkapcsolaton kívül nem kell bejárniuk egy irodába. Így akár az óceán közepéről is dolgozhatnak. A wifikapcsolat ennek szellemében természetesen része az utazási díjnak. Emellett a rendszeres egészségügyi ellenőrzés, a kikötői adók befizetése, sőt az enni- és innivaló is benne foglaltatik az árban. 

Miután nagyon sok ruhát és egyéb használati tárgyat kell pakolni a hároméves útra, az indulók kapnak a hajótársáságtól egy kisebb konténert, amibe mindent berakhatnak. Ez velük párhuzamosan érkezik a hajóra, azaz nincs szükség bőröndökre. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!