<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egy 45 négyzetméteres lakásról van szó, de bérelnek egy 340 négyzetméterest is, szintén mélyen a bevett ár alatt.

Még a kerület saját átlagos árszabásához képest is a töredékéért bérel lakásokat az I. kerületi önkormányzattól Garancsi István egyik cége, írja a Magyar Nemzet. A CD Hungary Zrt., melyet Garancsi Hernádi Zsolt Mol-vezetővel és Csányi Sándor OTP-vezérrel közösen birtokol, a budai Várnegyedben található Úri utcában

egy 45 négyzetméteres lakásért havonta csak 13 800 forintot,
egy 340 négyzetméteres lakásért pedig 220 ezret fizet.

A lap szerint ugyanebben az utcában egy 46 négyzetméteres, félkomfortos lakást 76 ezer forintért, tehát majdnem hatszoros áron adott ki Budavár önkormányzata egy magánszemélynek. Ha pedig valaki nem az önkormányzattól, hanem a piacról bérel lakást a környéken, akkor ennek minimum a dupláját fizetheti.

Mint ismert, Garancsi Orbán Viktor nagy barátja, övé a közbeszerzéseken rendre arató Market Építő Zrt., és a miniszterelnök második kedvenc magyar focicsapata, a székesfehérvári Videoton.

A CD Hungary Zrt. egyébként a saját tulajdonú ingatlanok bérbeadásával foglalkozik, és az mno szerint átlagosan négyzetméterenként 4000 forintért ad ki ingatlanokat a környéken. Az Úri utca 70.-ben pedig tavaly 6500 euróért kínált egy az önkormányzati bérleményhez nagyon hasonló paraméterekkel bíró ingatlant.

mfor.hu