<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Akkor az úgy már nem is a vizes vébé hídja lesz, hanem csak egy híd.

25,4 millió forinttal drágul a Rákos-patak fölé tervezett, a Dagály uszodát az uszoda parkolójával összekötő kerékpáros-gyalogos híd, így már 449,4 millióba fog fájni, írja az Index. És azt is megírták, hogy az egészből lehet, hogy csak októberre lesz valami.

Az áremelkedést egy sor előre nem látható dolog indokolta, amik egymásra épülve vezettek a híd drágulásához. Az Index az indokok közül azt emeli ki, hogy még szeptemberben a Dagályt építő Market Zrt. és az építtető KKBK nem járult hozzá az eredetileg tervezett félpályás útlezáráshoz a Vizafogó utcában, arra hivatkozva, hogy az ellehetetlenítené az anyagszállítást, de ezen túl is vannak még hasonló indokok.

A tények a Közbeszerzési Hatóság weboldalán a múlt héten közzétett friss szerződésmódosításból rajzolódnak ki, mely szerint a drágulás mellett - melyet  - a kivitelezésre az eredetileg megszabott 150 napot 245 napra módosították, vagyis a híd elkészülésének határidejét kitolták októberre. Jól számolnak: akkor már nem lesz vizes vb.

Az építtető BKK mindenesetre a lap érdeklődésére nyugtató pozíciót vett fel, és azt írták, hogy

„A kivitelezési munkák jelenleg az ütemtervnek megfelelően zajlanak, a létesítmény a FINA-vb megkezdése előtt tervezetten elkészül."

Ha mégsem így történne, persze akkor sincs semmi baj, mert, mint ismert, a tervezett, új átkelőtől 300 métrerre már van egy jól bevált híd.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.