2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A közmédia eddig sem volt szűkmarkú, ha arról volt szó, hogy sportesemények közvetítési jogáért kellett fizetni.

A közmédia igyekszik minden jelentősebb sportesemény közvetítési jogát elhappolni a konkurensek elől, és ez rendre sikerül is neki. Az MTVA honlapján napokban frissített szerződéslista szerint újabb sokakat érdeklő esemény közvetítési jogát sikerült megszerezniük. Még július 11-én írták alá a szerződést az UEFA-val sportközvetítések felhasználási jogára. Közel 8 millió eurót, vagyis az általuk használt 319 forintos árfolyamon átszámolva 2,54 milliárd forintot fizettek:

  • a 2020. évi UEFA Európa-bajnokság,
  • a 2022. évi FIFA Labdarúgó-világbajnokság selejtező mérkőzései,
  • az UEFA Nemzetek Ligája 2018/2019 és 2020/2021 évad,
  • valamint egyéb nemzetközi mérkőzések felhasználási jogáért.

Viszont nem ez volt az egyetlen frissen közzétett olyan szerződés, ami nagyobb sportrendezvények közvetítésével volt kapcsolatban; igaz, a legdrágább címet nem tudja elvenni a foci-eb-től és vb-től.

A 2020-as foci-eb budapesti logója - a főváros az egyik rendezőváros

A Television in Europe Limiteddel kötött megállapodás szerint az MTVA átszámítva majdnem 7,5 millió forintot (23 500 eurót) fizet a 2017., 2018., és 2020. évi Gyorsasági Kajak-kenu Európa Bajnokság felhasználási jogáért.

Egy hazai klub sem maradt közmédiás pénz nélkül: a Fradi, mely a mostani szezonban mindössze két kört tudott megélni az Európa Ligában, a hazai rendezésű selejtező mérkőzéseinek felhasználási jogáért 36,7 millió forintot kapott a köztévétől. Vagyis egy meccsre átlagosan 18 milliót számolhatunk. A zöld-fehér csapat tavalyi csúfos bukása viszont ennél is több pénzt hozhatott a konyhára. A Fradi az NB1 győzteseként a Bajnokok Ligájában indulhatott a 2016/2017-es szezonban, ahonnan már az első körben kiütötte őt az albán Partizani Tirana és az Európa Ligában sem folytathatta a csapat. A közmédia viszont a "BL vagy EL meccsek" hazai közvetítésért ennek ellenére 44,3 millió forintot fizetett az FTC Labdarúgó Zrt.-nek.

A külföldi csapatokkal szemben nem ennyire bőkező a közmédia, legalábbis erre utal a most frissített dokumentum egyik sora. A Balzan Youth-Videoton július 4-ei selejtező mérkőzésének felhasználási jogáért ugyanis mindössze 5,4 millió forintot fizetett az MTVA a Playbook International GmbH&Co. KG-nek.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!