2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Az idén is lesz téli közmunka, erre 2,6 milliárd forint fordítható, a hátrányos helyzetű kistérségekben december 3-tól indíthatók a munkák a jövő év április 15-éig - közli a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapja.

Mindegyik nyertes pályázó 3 hónapra indíthat munkát, napi 8 órában, minimálisan 30, legfeljebb 300 regisztrált álláskereső foglalkoztatásával. A pályázó kistérségi társulások vagy az általuk kijelölt gesztor önkormányzatok lehetnek, ha pedig a kistérség nem pályázik, akkor a települési önkormányzatok - kistérségenként egy pályázattal - az átlaglétszámra számított személyenkénti és hónaponkénti 120 ezer forintos normakeretet nyerhetnek el az idei évre, illetve 124 ezer forintot a jövő évre.

A pályázatokat november 19-éig kell beadni, a szakminiszter november végéig dönt a támogatásokról. A pályázóknak vállalniuk kell, hogy a foglalkoztatott létszám legalább 5 százalékát képzésbe is bevonják.

A foglalkoztatottak a közpénzből egyrészt munkához, keresethez juthatnak, másrészt az adott településeknek fontos feladatokat vállalnak át. Így például az idős, rászoruló lakosoknak ételt szállítanak, segítenek a bevásárlásban, takarításban, mosásban, tüzelő előkészítésében. Szervezhető közmunka állami és önkormányzati közintézmények felújítására, karbantartására, településüzemeltetési, tisztasági feladatokra, a csapadékvíz, vagy belvíz csatornák tisztítására, helyreállítására, utak karbantartására, szemét összegyűjtésére, elszállítására, parkosításra.

Az elnyert támogatás 80 százalékát a foglalkoztatottak bér- és járulékköltségeire kell fordítani. A munkához szükséges tárgyi beszerzésekre legfeljebb 10 százalék fordítható.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!