2008. január 29. 09:29

A Magyar Posta Zrt. (MP) IBM, vagy azzal egyenértékű új számítógéprendszert bérelne 2010. december 31-ig, mintegy nettó 580 millió forintért.

A Közbeszerzési Értesítő szerint a nyílt közbeszerzési eljárás magába foglalja a hardver, szoftver elemek bérlését, a rendszer szervizelését, és a szükséges alkalmazások fejlesztését is. Tomecskó Tamás, a társaság szóvivője elmondta: a nagy teljesítményű számítógép feladata lesz a postai pénzügyi szolgáltatások, a be- és kifizetések, a sárga csekkek központi feldolgozása, elszámolása, és az azokról készített statisztika elkészítése.

A számítógéprendszer az MP Pesterzsébeten, a Nagy Sándor József utcában található országos elszámoló központjában működik majd. Az új rendszer bérlését az indokolta, hogy a régebbi elavult, és frissítése vagy megvásárlása gazdaságtalan lett volna.

Az eljárásban az ajánlatkérő jelezte: opcióként 1800 fejlesztői órára is igényt tart, továbbá 120 órában munkanapokon, míg 360 órában szabadnapokon szervizelési ügyelet szolgáltatásokat is igénybe kíván venni.

Az ajánlatokat legkésőbb 2008. február 28-ig lehet benyújtani, majd az azt követő 15. napon az MP Zrt. kihirdeti a végeredményt, majd várhatóan az után nyolc nappal a bérleti szerződést aláírják a nyertessel.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.