TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. február 20. 10:11

Az Index nagy összeállításban mutatja meg, hogy nőtt óriásira Mészáros Lőrinc cége, cégcsoportja. Az eredetileg gázszerelő foglalkozású vállalkozó zászlóshajója,a Mészáros és Mészáros Kft. 10 év alatt ezerszeresére növelte vagyonát. Ez még a Facebooknak vagy az Apple-nek sem sikerült.

Az Index nagy összeállításban eredt a 2010 óta a 100 leggazdagabb magyar közé katapultáló Mészáros Lőrinc cégei gyarapodásának nyomába. A legalább 30 cégből álló cégcsoportból mi most csak a legrégebbi vállalkozását emeljük ki: a 2001-ben alapított Mészáros és Mészáros Kft, falusi gázszerelő cégből közbeszerzéseken induló építőipari vállalattá nőtt. A cég rettenetesen jól szerepel a különböző közbeszerzéseken, az RTL Klub gyűjtése szerint konzorciumi partnereivel együtt 140 milliárd forintot nyert el közbeszerzéseken csak 2016-ban. Ez a vállalat önmagában esélyesként indul a „Magyarország legsikeresebb startupja” címért, ugyanis 

a Mészáros és Mészáros Kft. 2006 és 2016 között ezerszeresére növelte a bevételeit.

Míg 2006-ban Mészáros cége 19,2 millió forint bevételt ért el, 2015-ben már több mint 20 milliárd forintot. Ezt a trükköt még a világ legmenőbb cégei közül is csak kevés tudta végrehajtani, a Facebook például 2006 és 2016 között „csak” majdnem hatszázszorosára tudta növelni a bevételeit (2006-os 48 millió dollárról 27,6 milliárd dollárra), az Apple pedig ugyanez alatt az idő alatt csak 12-szeresére nőtt. Amelyik cégnek pedig sikerült, például az Amazonnak, annak is több mint tíz év kellett hozzá (kb. 12, 1996 és 2008 között) - írja az Index.

Mészáros Lőrinc és földije, a miniszterelnök 

A felcsúti Zuckerber további cégei a 2010-es kormányváltás után jöttek létre: a harmincból 29 a második Orbán-kormány megalakulása után jött létre vagy lett vagy lett Mészárosé, amiből csak tavaly tucatnyi került az egykori gázszerelőhöz.

A lap ezután sorra veszi, hogy kik a Mészáros-birodalom kulcsemberei, akiken keresztül a fenti 12 milliárdos saját tőkével rendelkező cégbirodalmán kívül befolyása lehet. Nos, Csík Zoltánon, Szíjj Lászlón, Varga Károlyon és Schmidl Péteren keresztül (pontosabban a velük közös cégeken) még 60 milliárd forint saját tőkével rendelkező cégbirodalomra van hatása Mészáros Lőrincnek.

Csoda, hogy még nem került a Forbes vagy a Time magazin címlapjára ilyen teljesítménnyel.

mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.