Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Index nagy összeállításban mutatja meg, hogy nőtt óriásira Mészáros Lőrinc cége, cégcsoportja. Az eredetileg gázszerelő foglalkozású vállalkozó zászlóshajója,a Mészáros és Mészáros Kft. 10 év alatt ezerszeresére növelte vagyonát. Ez még a Facebooknak vagy az Apple-nek sem sikerült.

Az Index nagy összeállításban eredt a 2010 óta a 100 leggazdagabb magyar közé katapultáló Mészáros Lőrinc cégei gyarapodásának nyomába. A legalább 30 cégből álló cégcsoportból mi most csak a legrégebbi vállalkozását emeljük ki: a 2001-ben alapított Mészáros és Mészáros Kft, falusi gázszerelő cégből közbeszerzéseken induló építőipari vállalattá nőtt. A cég rettenetesen jól szerepel a különböző közbeszerzéseken, az RTL Klub gyűjtése szerint konzorciumi partnereivel együtt 140 milliárd forintot nyert el közbeszerzéseken csak 2016-ban. Ez a vállalat önmagában esélyesként indul a „Magyarország legsikeresebb startupja” címért, ugyanis 

a Mészáros és Mészáros Kft. 2006 és 2016 között ezerszeresére növelte a bevételeit.

Míg 2006-ban Mészáros cége 19,2 millió forint bevételt ért el, 2015-ben már több mint 20 milliárd forintot. Ezt a trükköt még a világ legmenőbb cégei közül is csak kevés tudta végrehajtani, a Facebook például 2006 és 2016 között „csak” majdnem hatszázszorosára tudta növelni a bevételeit (2006-os 48 millió dollárról 27,6 milliárd dollárra), az Apple pedig ugyanez alatt az idő alatt csak 12-szeresére nőtt. Amelyik cégnek pedig sikerült, például az Amazonnak, annak is több mint tíz év kellett hozzá (kb. 12, 1996 és 2008 között) - írja az Index.

Mészáros Lőrinc és földije, a miniszterelnök 

A felcsúti Zuckerber további cégei a 2010-es kormányváltás után jöttek létre: a harmincból 29 a második Orbán-kormány megalakulása után jött létre vagy lett vagy lett Mészárosé, amiből csak tavaly tucatnyi került az egykori gázszerelőhöz.

A lap ezután sorra veszi, hogy kik a Mészáros-birodalom kulcsemberei, akiken keresztül a fenti 12 milliárdos saját tőkével rendelkező cégbirodalmán kívül befolyása lehet. Nos, Csík Zoltánon, Szíjj Lászlón, Varga Károlyon és Schmidl Péteren keresztül (pontosabban a velük közös cégeken) még 60 milliárd forint saját tőkével rendelkező cégbirodalomra van hatása Mészáros Lőrincnek.

Csoda, hogy még nem került a Forbes vagy a Time magazin címlapjára ilyen teljesítménnyel.

mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.