2001. február 15. 11:00

A Financial Times értesülése szerint a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) tapasztalható likviditáshiány miatt egyes vállalatok a BÉT-ről való kivonulást fontolgatják.

A brit üzleti körök lapja emlékeztet arra, hogy 1996-98 között a BÉT az egyik legpezsgőbb és legjobban irányított értékpapírpiac volt a reformországok tőzsdéi között. Ám ez év januárjában a részvényforgalom naponta átlagosan 22 millió dollár volt, a tavaly januárinak a fele. A befektetők lanyha érdeklődése miatt a legtöbb részvény alulértékelt, s miközben alig hallani új vállalatok bevezetéséről, a befektetési bankárok vállalati kivonulásokról suttognak.

- Egyes nagyvállalatoknak elegük van e kicsiny piacból. Kivonulhatnak és megjelenhetnek a Nasdaqon, Londonban vagy a frankfurti tőzsdén - idézte a lap az egyik budapesti befektetési alap menedzserét. A BÉT likviditáshiányának okait a cikkíró külső és belső tényezőkkel magyarázza. Az ázsiai és az orosz pénzügyi válság valamennyi feltörekvő piacot érintette, és Budapest képtelen volt versenyezni a Nasdaq látványos hozamaival 1999-ben, a belföldi környezet kapcsán rámutat, hogy a befektetők elégedetlenek a hatalmon lévő jobbközép kormánykoalícióval - írja Financial Times.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!