TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Csatlakozva a Forbes 100-as listájához, itthon is elkészült a legtehetősebbeket bemutató rangsor. A legnagyobb vagyonnal rendelkező száz magyarról a Magyar Hírlap jelentetett meg összeállítást.

Kocsi Ilona, a lap főszerkesztője az ez alkalomból rendezett sajtótájékoztatón - kérdésére válaszolva - elmondta, tervezik, hogy rendszeresen közzéteszik a publikációt. Ismertetése szerint világszerte hagyománya van az effajta összesítéseknek, amelyek szerepet játszanak a gazdaság átláthatóvá tételében is. Mint mondta, Lengyelországban immár tizedik alkalommal jelent meg ilyen munka, Romániában pedig a közelmúltban vált a nyilvánosság számára is hozzáférhetővé ilyen rangsor. Hozzátette, a Magyarországon úttörőnek számító kiadvány alapjául a legális gazdaság szereplőinek nyilvánosan hozzáférhető adatai szolgáltak.

Kérdésre válaszolva Kocsi Ilona úgy nyilatkozott, noha Kapolyi László személyében egy parlamenti képviselő is a listára került, politikusokkal nem foglalkoztak, noha nem zárják ki, hogy ezt - egy másik kiadvány keretei között - megteszik majd. Szavai szerint a százas lista legtöbb szereplője olyan, nagy szakmai felkészültségű ember, aki a rendszerváltás előtti helyzetéből adódóan képes volt az átalakulás szükségességének felismerésére, és élt is a lehetőséggel.

A Magyar Hírlap főszerkesztője ugyancsak kérdésre válaszolva közölte, számításaik szerint a százas listán szereplők összvagyona 600 milliárd forintra rúg, ami kevesebb, mint a leggazdagabb lengyel - 700-800 milliárdosra becsült - tulajdona. Megemlítette, hogy Románia legtehetősebb embere - 170-230 milliárd forintnyi értéket magáénak tudva - a magyar lista első hét helyezettjével egyenlő értékű tulajdont mondhat magáénak.

Szavai szerint a legtehetősebb magyar ma a Fotex-csoportot vezető Várszegi Gábor, akinek vagyonát a kiadvány szerzői 40 milliárd forintra becsülték; őt követi Széles Gábor (32 milliárd) és Demján Sándor (30 milliárd forint), de a lista utolsó helyein állók is legalább két és félmilliárd forintnyi értéket mondhatnak magukénak a szerzők kalkulációja szerint.

Szakonyi Péter, az összeállítás egyik szerkesztője a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy külföldi kiadványoktól eltérően a száz érintett közül hatvannal személyes konzultációt is sikerült folytatni, s ez által jóval pontosabbá tehették az adatok becsléses korrekciójával nyert információikat. Mint mondta, a toplistán szereplők negyede vidéki, közülük 10-12 kelet-magyarországi vállalkozó, ennél kevesebben tevékenykednek az ország déli és nyugati területein; hozzátette, ők a fővárosiaknál jóval szívesebben nyilatkoztak a kiadvány készítőinek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.