2002. július 2. 14:28

Személyre szóló biztosítása a magyarországi felnőtt lakosság 38 százalékának van - áll a GfK Hungária Piackutató Intézet friss felmérésében.

A legtöbb magyar polgárnak egy biztosítási szerződése van, 13 százalékuknak kettő, 5 százaléknak pedig három vagy több – állapította meg a GfK Piackutató Intézet szokásos negyedévi felmérése a biztosítási piacról idén március elején. Valamilyen életbiztosítással a 15 éves és idősebb lakosság 33 százaléka rendelkezik. Legnépszerűbb a vegyes életbiztosítás, majd az elérésre szóló, kockázati, illetve befektetéshez kötött életbiztosítás következik.

A felnőtt népességet több fontos szempontból reprezentáló ezer fő személyes megkérdezésével végzett kutatás feltárta, hogy nyugdíjbiztosítást a válaszadók 10 százaléka kötött. A magán balesetbiztosítás és utasbiztosítás részaránya 5-5, míg a magán betegbiztosításé 2 százalék.

A vegyes életbiztosítás az átlagot meghaladó mértékben jellemző a 20-45 évesekre, középfokú végzettségűekre, 80-150 ezer forint havi nettó jövedelmű háztartásokban élőkre, illetve budapestiekre és 50 ezer lakosúnál nagyobb vidéki városokban lakókra. Az elérésre szóló életbiztosításnál felülreprezentáltak a 30-50 évesek, érettségizettek és diplomások, magasabb jövedelmű háztartásokban, továbbá 20 ezer lakosúnál nagyobb városokban élők.

A kockázati életbiztosítás legelterjedtebb a 30-55 éveseknél, szakmunkásképzőt vagy gimnáziumot végzetteknél, havi nettó 120 ezer forintnál nagyobb jövedelmű háztartásban és a vidéki városban élőknél. A befektetéshez kötött életbiztosításnál felülreprezentáltak a 25-50 évesek, érettségizettek, havi nettó 100-190 ezer forint közötti jövedelmű háztartásban és 20 ezer lakosúnál nagyobb vidéki városban élők.


Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.