2009. június 19. 09:06

Az ORTT által a napokban közölt adatokat valódiságát kérdőjelezi meg a Magyar Rádió szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A Magyar Rádió szerint  az ORTT által a napokban közölt adatokkal szemben az MR2-Petőfi Rádió műsoridejének nem 97,8 százaléka, hanem 91 százaléka volt zene. Szintén vitatják, hogy a külföldi zene aránya 2009 januárjától áprilisig 79,2 % lett volna. Véleményük szerint ez az arány 67 százaléka volt a vizsgált időszakban.

A közlemény kiemeli, hogy az MR2-Petőfi fontos feladatának tartja, hogy lehetőséget adjon eddig ismeretlen vagy kevéssé ismert fiatal hazai tehetségeknek a bemutatkozásra.

Az MR2-Petőfi Rádió vezetése szerint az ORTT által közölt adatok pontatlanságának az lehet az oka, hogy a hatóság és az általa megbízott kft. munkatársai nem ismerik eléggé a hazai előadókat, ezért minden idegen nyelven előadott zeneszámot külföldiként kezelnek.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.