<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A mobilinternettel akciózó szolgáltatóknak, a csökkenő áraknak és az erős forintnak egyaránt szerepe van a noteszgépek előretörésében a személyi számítógépek hazai piacán - írja a Világgazdaság.

A fordulat tavaly következett be, akkor mutattak ki először a piackutatók az asztali gépeknél nagyobb értékesítési mutatókat a hordozhatók kategóriájában. Az IDC legfrissebb felmérése szerint az idei első félévben kétszer több notebook talált itthon gazdára, mint hagyományos PC.

Tavasszal újabb termékkategóriával bővült az előbbi szegmens, megjelentek az első netbookok. A levelezésre és netezésre kifejlesztett olcsó készülékekbő, az első három hónap alatt mintegy ötezret adtak el, de kutatók úgy vélik, ezekben az elektronikai szakkereskedések megtalálhatják az idei karácsony slágertermékét. Az előrejelzések szerint a következő hónapokban akár tízszer ennyi is elkelhet belőlük. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.