TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A US Internet Industry Association által kiadott hírlevél szerint a januárban hivatalba lépő kormány az internetet fontos, de nem prioritást élvező iparágnak tartja.

Bush első nyilatkozataiban a várakozásoknak megfelelően nem a polgári felhasználású high-tech mellett foglalt állást. Az elnöki poszt várományosát korábban sem a high-tech cégek támogatójának, sokkal inkább a hagyományos iparágak, az "old economy" képviselőjének - így a hadiiparnak - tartották.

Mint a Prim a BBC Newsra hivatkozva beszámolt: a Bush-kormány 440 tagú technológiai tanácsadó testületet hoz létre Michael Dell vezetésével. A tanácsban helyet kapott Gordon Moore ügyvéd is, aki többek között az Intelt, a Ciscót és a Sun Microsystemet is képviselte már jogi ügyekben. Az új kormány igen lényegesnek tartja az internete fejlesztéseket, de nagyobb hangsúlyt akar helyezni a biotechnológiára és azokra a technológiákra, amelyek nem veszélyeztetik az USA biztonsági érdekeit. Ennek érdekében növelni akarják a H1-B típusú, képzett szakemberek beléptetésére alkalmas vízumok éves kvótáját.

Bush kifejtette az internettel kapcsolatos elképzeléseit is. Így az internetet egy világszintű vám- és adómentes zónává alakítaná, és javasolja, hogy az információtechnikai termékeket ne terhelje vám. Tovább erősítik azokat a hatóságokat, amelyek az amerikai szoftverek és más intellektuális termékek védelmét hivatottak ellátni

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.