2000. december 18. 11:00

A US Internet Industry Association által kiadott hírlevél szerint a januárban hivatalba lépő kormány az internetet fontos, de nem prioritást élvező iparágnak tartja.

Bush első nyilatkozataiban a várakozásoknak megfelelően nem a polgári felhasználású high-tech mellett foglalt állást. Az elnöki poszt várományosát korábban sem a high-tech cégek támogatójának, sokkal inkább a hagyományos iparágak, az "old economy" képviselőjének - így a hadiiparnak - tartották.

Mint a Prim a BBC Newsra hivatkozva beszámolt: a Bush-kormány 440 tagú technológiai tanácsadó testületet hoz létre Michael Dell vezetésével. A tanácsban helyet kapott Gordon Moore ügyvéd is, aki többek között az Intelt, a Ciscót és a Sun Microsystemet is képviselte már jogi ügyekben. Az új kormány igen lényegesnek tartja az internete fejlesztéseket, de nagyobb hangsúlyt akar helyezni a biotechnológiára és azokra a technológiákra, amelyek nem veszélyeztetik az USA biztonsági érdekeit. Ennek érdekében növelni akarják a H1-B típusú, képzett szakemberek beléptetésére alkalmas vízumok éves kvótáját.

Bush kifejtette az internettel kapcsolatos elképzeléseit is. Így az internetet egy világszintű vám- és adómentes zónává alakítaná, és javasolja, hogy az információtechnikai termékeket ne terhelje vám. Tovább erősítik azokat a hatóságokat, amelyek az amerikai szoftverek és más intellektuális termékek védelmét hivatottak ellátni