<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A világpiacon csaknem egymilliárd forintba kerülő szerszámgépet gyártott a Digép Hungary Zrt., a 400 kilojoule (kJ) ütési energiájú ellenütős kalapácsot a dél-koreai megrendelő, a Sammi Metal képviselői tesztelték és vették át kedden, Miskolcon – mondta a társaság ügyvezetője az MTI-nek.

Ács András kifejtette, a 280 tonna súlyú berendezés gyártása másfél évig tartott, amely megoldhatatlan finanszírozási problémát jelentett volna a cégnek, ha az Eximbank nem nyújtott volna a megvalósításhoz nagy összegű hitelt.     

A sikerhez emellett hozzájárult a különféle ÉMOP-pályázati támogatások segítségével fokozatosan megújuló és javuló termelési környezet is – mondta az ügyvezető.     

Úgy fogalmazott, ennek az eszköznek a gyártása óriási változást jelent a Digép Hungary Kft.-nél, ugyanis ezzel sikeresen visszatér a kovácsüzemi berendezések világpiacára, hasznosítva ezen termékek gyártása során felhalmozott szellemi termékeit és több évtizedes gyártási ismereteit, ugyanakkor igazítva a mai kor kívánalmaihoz.       

Szerinte nincs még egy olyan magyar magánszemélyek tulajdonában álló magyarországi vállalkozás, amely a világpiacon csaknem egymilliárd forintba kerülő szerszámgépet tudna szállítani a világ legfejlettebb 8 országának egyikébe.     

Ács András kitért arra, hogy az 1996-ban alakult Digép Hungary Kft. a nagy nevű jogelődök (Dimávag, Diósgyőri Gépgyár) hagyományait folytatva egyebek mellett fémipari szerszámgépek és célgépek fejlesztésével foglalkozik. A múltban az egyik legsikeresebb terület a kovácsüzemi berendezések gyártása volt, és a világ 5-6 legnagyobb ellenütős kalapács gyártója között tartották számon a Digépet.       

Arról is beszámolt, reményük van arra, hogy hamarosan Franciaországba is leszerződjenek egy ugyanilyen gépnek a szállítására.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.