TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2014. október 22. 05:22

A világpiacon csaknem egymilliárd forintba kerülő szerszámgépet gyártott a Digép Hungary Zrt., a 400 kilojoule (kJ) ütési energiájú ellenütős kalapácsot a dél-koreai megrendelő, a Sammi Metal képviselői tesztelték és vették át kedden, Miskolcon – mondta a társaság ügyvezetője az MTI-nek.

Ács András kifejtette, a 280 tonna súlyú berendezés gyártása másfél évig tartott, amely megoldhatatlan finanszírozási problémát jelentett volna a cégnek, ha az Eximbank nem nyújtott volna a megvalósításhoz nagy összegű hitelt.     

A sikerhez emellett hozzájárult a különféle ÉMOP-pályázati támogatások segítségével fokozatosan megújuló és javuló termelési környezet is – mondta az ügyvezető.     

Úgy fogalmazott, ennek az eszköznek a gyártása óriási változást jelent a Digép Hungary Kft.-nél, ugyanis ezzel sikeresen visszatér a kovácsüzemi berendezések világpiacára, hasznosítva ezen termékek gyártása során felhalmozott szellemi termékeit és több évtizedes gyártási ismereteit, ugyanakkor igazítva a mai kor kívánalmaihoz.       

Szerinte nincs még egy olyan magyar magánszemélyek tulajdonában álló magyarországi vállalkozás, amely a világpiacon csaknem egymilliárd forintba kerülő szerszámgépet tudna szállítani a világ legfejlettebb 8 országának egyikébe.     

Ács András kitért arra, hogy az 1996-ban alakult Digép Hungary Kft. a nagy nevű jogelődök (Dimávag, Diósgyőri Gépgyár) hagyományait folytatva egyebek mellett fémipari szerszámgépek és célgépek fejlesztésével foglalkozik. A múltban az egyik legsikeresebb terület a kovácsüzemi berendezések gyártása volt, és a világ 5-6 legnagyobb ellenütős kalapács gyártója között tartották számon a Digépet.       

Arról is beszámolt, reményük van arra, hogy hamarosan Franciaországba is leszerződjenek egy ugyanilyen gépnek a szállítására.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.