Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Évről évre egyre jobban megéri üzleti vállalkozásként a farsangi szezonban bálokat rendezni – vélik az idei báli idény szervezői. A legtöbb eseményre komoly összegeket kell fizetni a belépőért, ezért vacsorát, italfogyasztást és kulturális műsorokat kínálnak, de a jótékonysági cél is máig fennmaradt, írja a Világgazdaság.

Sok rendezvényszervező cég a farsangi szezonban jut nagyobb falathoz. A hazai ünnep egyik legkiemelkedőbb rendezvénye a Budapesti Operabál. Az idén 12. alkalommal megrendezett esemény az első öt évben csak veszteséget jelentett, de az utóbbi háromban kifizetődő vállalkozásnak bizonyult a szervező Budapesti Operabál Kft.-nek. A költségvetés körülbelül 100 millió forint. A jegyeladások adják a bevétel jelentős részét. Az összes jegyhez korlátlan italfogyasztás jár, ezek költségét barter- és támogatási szerződésekkel próbálják csökkenteni. A bál bevételének kis hányadát, mindössze félmillió forintot tesz ki minden évben a darabonként 2500 forintért árult tombolából származó nyereség. Az Operabál egyik legfontosabb küldetésének tekinti a jótékony célú adakozást.

A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangi időszakban a különböző szakmai egyesületek, kamarák, sportegyesületek rendezvényeire is lehet jegyet váltani. A legnagyobb kiadás a vacsora, valamint az italfogyasztás, illetve nagy költséghányadot képviselnek a báli fellépők és az egyéb kulturális rendezvények. Hasonlóképpen alakul ez az idei Országos Pesti Jogászbál esetében. Rafael Dóra főszervező jelezte: az idén a Magyar Természettudományi Múzeumban rendezik meg a bált, ez a rendezvény legnagyobb kiadása. Az ezer forintba kerülő tombola bevételét jótékony célra fordítják.

Kifejezetten házi rendezvénynek számít az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem bálja, amelyre tavaly kétszázan vettek jegyet, így az idén is hasonló látogatószámot várnak. Gebauer Klára szervező úgy tájékoztatta a Világgazdaságot: a jegyből származó bevételek megközelítik a hárommillió forintot. A kiadások nagy részét, 45-50 százalékát, a vacsora költsége, valamint további tetemes részt az előadások teszik ki. A költségek levonása utáni nyereséget teljes egészében, mint minden évben, az egyetem fenntartására fordítják, számol be a Világgazdaság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.