TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A napokban indul el az első magyar elektronikus tananyagfejlesztő pályázat, amelynek keretében a diákok - tanári segítséggel - elektronikus tananyagokat készíthetnek, akár kizárólag az interneten tartva egymással a kapcsolatot.

A megmérettetés célja, hogy játszva tanítsa meg a gyerekeket az internet, mint hétköznapi, a tanulásban is hasznos eszköz használatára. A versenyt szervező Mimóza Kft. saját fejlesztésű Coedu online oktatási rendszerét bocsátja a pályázók rendelkezésére. A versenyre bármely magyar iskola 12-19 év közötti diákja nevezhet, hét kategóriában: művészet és irodalom; tudomány és technika; ember és társadalom; földünk és környezetünk; sport, egészség és életmód; idegen nyelvek, valamint a köztes tudományágak.

A versenyre két-, három- vagy négyfős csapatok jelentkezhetnek. A csapatok tagjainak nem kell azonos korúnak lenniük, egy településen élniük vagy akár egy intézményben vagy egy osztályban tanulniuk, sőt: a verseny többletpontokkal jutalmazza a "távolról" megalakuló csapatokat, hiszen a megmérettetés lényege, hogy a csapattagok az interneten keresztül, akár személyes találkozás nélkül is sikeresen működjenek együtt. Az internethasználat és az elektronikus távoktatás népszerűsítésére hivatott Coedu Tudásháló versenyt a Thinquest elnevezésű nemzetközi non-profit oktatási kezdeményezés mintájára rendezik. A programban 1996-os indulása óta 67 ország több mint 20 000 diákja és tanára vett részt, több ezer interaktív oktató honlapot, elektronikus-tananyagot és kurzust hoztak létre.

A Coedu Tudásháló versenyre a verseny hivatalos honlapján (www.verseny.coedu.hu) lehet jelentkezni, a pályázat elkészítése során a csapatok saját webes felületen keresztül kommunikálnak egymással, és a pályázat elkészítéséhez szükséges dokumentumokat is itt tölthetik fel és le. A pályázatokat neves oktatási szakemberekből álló zsűri értékeli, akiket szaktanárok segítenek az értékelésben. A bírák döntése alapján kategóriánként egy csapatfődíj (csapattagonként egy-egy értékes kéziszámítógép) kerül kiosztásra. A verseny keretében elkészülő tananyagok ingyenesen hozzáférhetőek lesznek mindenki számára.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.